Νοεμβρίου 2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    PLAN B (διάβασε το...διάδωσε το...και υιοθέτησε το)

    Είναι το ζητούμενο εδώ και τρία χρόνια σε κάθε ενέργεια των κυβερνήσεων, της Ευρώπης, των κομμάτων, των υπουργών. Όλοι ψάχνουμε, διερευνούμε και αναζητούμε το plan b, πίσω από κάθε plan a.
     Η ζωή, τα τελευταία μνημονιακά χρόνια έχει αναδείξει δύο θέματα.

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΕΠΟΝΗ ΠΟΥ “ΚΡΥΒΕΙ” Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

    ΤΑ ΔΥΟ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΟΡΚΩΝ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ. Και είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου…

    Φοβάμαι πως έχετε μπερδέψει τις χώρες.Εμείς- ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ο μεγάλος σε όγκο ΛΑΟΣ- μιλάμε για την ΕΛΛΑΔΑ. Την πατρίδα μας !

    Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ

     Παρακολούθησα τις θριαμβολογίες σας για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, που αφορούν στην επιτυχή έκβαση της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την χειμαζόμενη χώρα μας.
    Και άκουσα δια των πρωθυπουργικών χειλέων σας, πως πλέον αρχίζει μια “καινούργια μέρα” για την Ελλάδα, πως πλέον η πατρίδα μας θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης !

    αντωνάκη άκου τι λέει το αφεντικό σου ο Σόιμπλε ... "Η ελληνική χρεοκοπία θα οδηγούσε σε διάλυση της Ευρωζώνης"

    «Η ελληνική χρεοκοπία θα οδηγούσε σε διάλυση της Ευρωζώνης», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λίγο πριν την ψηφοφορία για την έγκριση των αποφάσεων του Eurogroup υπέρ της Ελλάδας και είναι η πρώτη φορά που παραδέχεται κάτι τέτοιο δημοσίως, δημιουργώντας έτσι την εύλογη απορία του
    ποιός θα μπορούσε να εκβιάζει ποιόν.

    ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ! Γροθιά στα όρνεα του Σόρος και στις βουβουζέλες των ΜΜ”Ε”, θρίαμβος της ηρωικής προέδρου Κίρσνερ!

    Σε μία ιστορικής σημασίας απόφαση, η Αμερικάνικη δικαιοσύνη πάγωσε την εκβιαστική σκευωρία των τοκογλύφων ενάντια στην αγωνιζόμενη Αργεντινή. Πάγωσε όμως και το χαμόγελο στα χείλη από τα παπαγαλάκια και τις βουβουζέλες που πανηγύριζαν για την πρόσκαιρη δικαίωση των τοκογλύφων, των...

    Πότε δίνονται δώρο, συντάξεις και πότε αρχίζουν οι περικοπές

    Το τελευταίο -αποχαιρετιστήριο- δώρο Χριστουγέννων θα εισπράξουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ, μαζί με τους δημοσίους υπαλλήλους  την παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.

     Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ παίρνουν την  σύνταξη του Δεκεμβρίου, την 1η Δεκεμβρίου αν κάνουν χρήση των ATM. Αν προτιμούν  την τραπεζική θυρίδα θα....

    ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΧΡΕΟΥΣ με τα λεφτά των συντάξεων;;;

    Σήμερα που άρχισε να καταλαγιάζει ο κουρνιαχτός από τους στημένους πανηγυρισμούς και δόθηκε η δυνατότητα μετάφρασης και αποκωδικοποίησης  των όρων της νέας συμφωνίας, αποδεικνύεται όχι μόνο ότι ο θησαυρός είναι μια χούφτα άνθρακες, αλλά πολύ περισσότερο η νέα συμφωνία σημαίνει νέα δεινά για τους εργαζόμενους, μεγαλύτερα όλων των προηγούμενων.

    Μερικοί αντιμνημονιακοί μύθοι ακόμα (καταρρέουν)

    Το «επονείδιστο» χρέος. Πριν λίγες μέρες, οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων που είδαν τον Φεβρουάριο με το PSI τις οικονομίες τους να εκμηδενίζονται, μπήκαν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και τα έκαναν λαμπόγυαλο. Δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, πανεπιστήμια και ασφαλιστικά ταμεία δηλώνουν ότι τα αποθεματικά τους μειώθηκαν δραματικά γιατί είχαν επενδύσει σε ομόλογα ελληνικού δημοσίου. Αυτοί διαπίστωσαν με τον πιο οδυνηρό τρόπο τι σημαίνουν οι μαγκιές καφενείου για διαγραφή του χρέους, μονομερείς καταγγελίες και «δεν πληρώνω-δεν πληρώνω».

    Τραγικός! (Εκτός των άλλων...)

    Δε μπορείς να είσαι κρυμμένος τόσους μήνες, έτοιμος να λακίσεις μόλις στραβώσουν τα πράγματα και ξαφνικά να βγαίνεις και να δηλώνεις «Τη διαπραγμάτευση την κάνεις και την κερδίζεις. Δεν την διαφημίζεις εκ των προτέρων. Δεν την ξεφωνίζεις σε κάθε ευκαιρία. Και κυρίως, δεν την μπερδεύεις με τα εσωτερικά κομματικά σου παιγνίδια».

    ΙΔΟΥ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

    Φόροι σε μισθωτούς: +23,4%. 
    Φόροι σε εταιρείες: - 38,8%!

    Ηχηρή απόδειξη ότι η κυβέρνηση υπερφορολογεί τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αλλά αφήνει τις επιχειρήσεις να φοροδιαφεύγουν, αποτελεί ο πίνακας που κατέθεσε στη Βουλή ο Υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, απαντώντας σε ερώτηση της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Σακοράφα.

    Πολλοί αστυνομικοί (πιο πολλοί και από τη δικτατορία)

    Σε ομιλία του σε συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας δήλωσε πως 61.000 αστυνομικοί είναι πολλοί για τη χώρα αλλά ξέχασε να αναφέρει πως είναι πολύ λίγοι για να προστατεύσουν την πολιτική και επιχειρηματική ελίτ.

    VPRC: Πάνω από 30% ο ΣΥΡΙΖΑ – Κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ

    Μεγάλη ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή δείχνει δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ.
    Συγκεκριμένα στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5%, η Ν.Δ.26,5%, η Χρυσή Αυγή 12,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ 6,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,5%, το ΠΑΣΟΚ 5% και άλλο κόμμα 6%.

    Η ΔΗΜΑΡ στη ζώνη του λυκόφωτος

    Η συνεχής πτώση της Δημοκρατικής Αριστεράς, του συγκυβερνώντος κόμματος του Φώτη Κουβέλη, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία: παρατηρείται συνεχώς στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Όμως το 3,5% στην πρόθεση ψήφου, όπως κατεγράφη στην έρευνα της Pulse RC για την ημερήσια εφημερίδα “6 Μέρες” τη Δευτέρα, σηματοδοτεί το πέρασμα του κόμματος της “κυβερνώσας Αριστεράς” στη ζώνη του λυκόφωτος: η επανείσοδός της στη Βουλή τίθεται εν αμφιβόλω.

    Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

    Παγιώνεται σε μία ακόμα δημοσκόπηση το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με άνω των δύο ποσοστιαίων μονάδων. Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της για λογαριασμό του Alpha το κόμμα του Αλ. Τσίπρα προηγείται με 2,2 μονάδες της ΝΔ.

    Διπρόσωπη η τρόϊκα – Έκθεση-σοκ στην WSJ: “Δεν θα υπάρξει ποτέ βιωσιμότητα στο χρέος”!!!

    Έκθεση-σοκ της τρόϊκα που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγο στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, αποκαλύπτει ότι η απόφαση που ελήφθη  τα ξημερώματα για το ελληνικό χρέος ελήφθη απλά και μόνο για να κερδηθεί χρόνος, αφού η υπόθεση “βιωσιμότητα ελληνικού χρέους” θεωρείται χαμένη από τους τροϊκανούς, σύμφωνα με όσα περιέχει η έκθεση!

    10.000 ευρώ το μήνα σε καθηγήτρια συνεργάτη του Παπουτσή

    Αλληλομαχαιρώματα ανάμεσα στους υπαλλήλους της Βουλής προκαλούν οι μεγάλες μειώσεις που έχουν υποστεί το τελευταίο διάστημα οι αποδοχές τους.
    Πρώτο θύμα στον ακήρυχτο αυτό πόλεμο είναι η υπεύθυνη του γραφείου Διασύνδεσης της ελληνικής Βουλής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Τσίμπα... μία δόση!

    Δημήτρης Μυς

    Απορροφηθήκαμε ίσως, από την... υπερπροσπάθεια της κυβέρνησης των τριών (και των φερεφώνων τους στα media) για την εξεαφάλιση της μεγάλης δόσης και μάλλον μας διαφεύγουν τα αυτονόητα. Για την ακρίβεια μας διαφεύγει ότι ήδη έχουμε πληρώσει πανάκριβα και ποικιλοτρόπως την ...αποπληρωμή.

    Παπαδημούλης: Λύση τραυμαπλάστ η συμφωνία του Eurogroup

    «Αναιμικό συμβιβασμό» και «λύση τραυμαπλάστ που αναβάλλει τα δύσκολα για μετά τις γερμανικές εκλογές» χαρακτηρίζει τη συμφωνία του Eurogroup ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Τι φέρνει η δόση

    Η συμφωνία: χρέος στο 124% του ΑΕΠ το 2020. «Κούρεμα» 40 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα ως τον Μάρτιο του 2013 θα λάβει 44 δισ. ευρώ.

    Η πρώτη ανάγνωση βάζει, φυσικά, θετικό πρόσημο στις εξελίξεις. Η Ελλάδα παίρνει τη δόση που χρειάζεται για να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία του κράτους και...

    Ποιοι είναι οι 27 επώνυμοι που ζητούν σωτηρία στο άρθρο 99

    Πάνω από 2.000 είναι οι επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί ή ζητούν να ενταχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα προκειμένου να σωθούν από τους πιστωτές τους. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν 27 επώνυμες επιχειρήσεις που ως χθες ήταν κολοσσοί.

    Ψυχάρης εναντίον ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: «Οταν γαυγίζουν τα κομματόσκυλα»

    Για «κομματόσκυλα», «πολιτικούς μεταπράτες», «περιτρίμματα της πολιτικής διαδικασίας» «λαθρεπιβάτες της δημόσιας ζωής», για «σκυλιά που γαυγίζουν» έκανε λόγο στο κύριο άρθρο του Βήματος της Κυριακής ο Σταύρος Ψυχάρης, απαντώντας έτσι σε όσους τον κατηγόρησαν ότι η εφημερίδα έκανε πολιτική στροφή.

    Δημοσκόπηση-απειλή για τα κόμματα της συγκυβέρνησης

    Δημοσκοπική καθίζηση των κομμάτων της συγκυβέρνησης δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «6 μέρες» καθώς η Νέα Δημοκρατία πέφτει κάτω από το 20% για πρώτη φορά από τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόνο 6% και η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στο 3,5%.

    Στο έλεος των δανειστών η Ελλάδα περιμένει τη δόση των 44 δισ.

    Μόνο ελπίδες τρέφει η κυβέρνηση από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, αφού δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης στις μεγάλες διαφορές που εξακολουθούν να χωρίζουν το ΔΝΤ και τη Γερμανία για το ελληνικό χρέος.

    Η εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. επαφίεται σήμερα στο κατά πόσο η Κριστίν Λαγκάρντ θα υποχωρήσει από τις κόκινες γραμμές που έχει θέσει για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

    Δείτε το Εθνικό συμφέρον και όχι το συμφέρον των τραπεζών



    Έλληνες πριν ΔΝΤ και μετά ΔΝΤ, ομολογήστε!
    Μοναδικό σωσίβιο είναι η ανάπτυξη του τσαλακωμένου τενεκέ!

    Αγαπητοί φίλοι,
    Εχθές διαβάζοντας μερικά ξένα δημοσιεύματα για την κατάσταση στη Ευρώπη και κατά συνεπεία στην Ελληνική τραγική (τσαλακωμένος τενεκές) κατάσταση κατάλαβα ξανά τα παρακάτω πολύ απλά.

    Ο Χριστοφοράκος αγαπάει το χαβιάρι

    Ντόλτσε βίτα στη Γερμανία για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε να ψωνίζει χαβιάρι και μπουφάν αξίας 1.200 ευρώ για τον γιο του

    Βομβαρδίζει την κυβέρνηση: "Δεν έχουμε ηθικό και σε λίγο δεν θα μπορούμε να πολεμήσουμε"!

    Σε συνέχεια της κίνησής του να θέσει θέμα ηθικού των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και να έρθει σε απ'ευθείας αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ο Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Real News και αφενός υποστηρίζει αυτά που ήδη ανέφερε στο έγγραφό του που κοινοποίησε στην πολιτική ηγεσία, αφ'ετέρου πλέον θέτει και θεμα επιχειρησιακής ικανότητας του ΠΝ:

    ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! Το 2020 θα επιστρέψουμε στο 2008 ως ΑΕΠ αλλά ... με έλλειμμα 20% υψηλότερο από τότε!

    Μια χαμένη γενιά στην δωδεκαετία 2008-2020 και μια τεράστια απάτη σε βάρος ενεός ολόκλρου έθνους αποκαλύπτει ο τρόπος υπολογισμού του ΑΕΠ της εποχής εκείνης από την τρόϊκα: Ένα κρίσιμο στοιχείο, λοιπόν, για τον υπολογισμό της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από την πλευρά της τρόϊκα, το ύψος τυ ΑΕΠ το 2020 αποκαλύπτεται ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά μια τεράστια ... "φούσκα" και ένας από τους βασικούς λόγους που το ΔΝΤ δεν ενέκρινε να δοθεί η δόση:

    Συμβιβασμός ή ναυάγιο-Παρέμβαση Ομπάμα στην κόντρα Γερμανίας ΔΝΤ

    Στο τρίτο και καθοριστικό αυριανό Eurogroup, ΔΝΤ και Ευρώπη καλούνται να γεφυρώσουν το χάσμα και να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό για την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους ο οποίος θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης μαμούθ.

    Ωστόσο, οι διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης δεν είχαν έως χθες γεφυρωθεί πλήρως ούτε είχαν καμφθεί οι ενστάσεις του ΔΝΤ, το οποίο θέλει...

    Η αλληλεγγύη αλά Γερμανικά

    Στέφανος Νικήτας

    Η Γαλλία που έχει βγει εκτός παιχνιδιού, η κυρίαρχη Γερμανία και η επιλογή της χειμαζόμενης Ελλάδας.
    Η αλληλεγγύη είναι μια έννοια που πλέον σαν ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί στις Βρυξέλλες. Οι ηγέτες των 27 χωρισμένοι σε Βόρειους και Νότιους προσπαθούν να περισώσουν ότι μπορούν από την φούσκα που κατασκεύασαν και ονομάζεται Ευρώ.

    "Έλληνες προσέξτε, οι Γερμανοί σας την έχουν στημένη"

    Ένα προειδοποιητικό μήνυμα προς την Ελλάδα είχαν μεταφέρει τον περασμένο Οκτώβριο ο σύμβουλος του Γάλλου Προέδρου για τα οικονομικά Εμανουέλ Μακρόν και ο σημερινός υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί.


    Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", ο Έλληνας πρώην υπουργός είχε επισκεφθεί στο Παρίσι. Επρόκειτο να συναντήσει τον Μακρόν, ωστόσο έτυχε να βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο και ο Μοσκοβισί, με αποτέλεσμα τα ραντεβού να συγχωνευθούν.

    Ένα τέρας γεννιέται πάνω στα ερείπια κρατών και λαών

    Του Μίκη Θεοδωράκη
    Η δημιουργία ενός ενιαίου Μετώπου Αντίστασης των Λαών της Ευρώπης θα οδηγούσε σε ολοκληρωτική ήττα των δυνάμεων της καταστροφικής εισβολής και στη δημιουργία της Ευρώπης των Λαών, της Ειρήνης και της Προόδου. Της οποίας η δύναμη και ακτινοβολία θα ήταν τόσο μεγάλη, ώστε να μπορεί να παίξει κυρίαρχο ρόλο σε διεθνή κλίμακα…

    Μετά το χρέος... τώρα μή βιώσιμο και το Ελληνικό κράτος!

    Του Δ. Καζάκη

    Η Ευρώπη προχωρά στην ομοσπονδοποίησή της, στην κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας και ταυτόχρονα κάθε έννοια δημοκρατίας.

     Ως άλλη Αγία Αθανασία του Αιγάλεω, ο Αντώνης Σαμαράς διέκρινε σημάδια ανάκαμψης εντός 2013. Η ομοιότητα του φερόμενου ως πρωθυπουργού με την Αγία Αθανασία ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Αρκεί να φορέσει μαντίλα ο κ. Σαμαράς και δεν θα τον ξεχωρίζεις φυσιογνωμικά από την Αγία. Άλλωστε κι αυτή σημάδια διάβαζε και έκανε θαύματα για τους πιστούς. Το ερώτημα βέβαια είναι πόσοι πιστοί υπάρχουν ακόμη στους οποίους μπορεί να υπολογίζει ο κ. Σαμαράς. Μάλλον αυτό το αίνιγμα είναι πολύ δύσκολο να απαντηθεί ακόμη και έναν ιδιοφυή νου όπως τον Σίμο Κεδίκογλου. Γι’ αυτό κι ας μείνουμε στα γήινα.

    Ο πύργος με τα τραπουλόχαρτα των τοκογλύφων

     Λ.ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ -- ΔΗΜ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ
    Πόσες φορές θα πληρώσουμε το χρέος;;; 
    233 δισ του χρέους πήγαν στις Τράπεζες. Σου λένε τώρα να τα πληρώσεις με το αίμα σου έλληνα πολίτη και ως δανειολήπτης και ως φορολογούμενος.
    Καλό ε; Ούτε ο Οργουελ δεν το είχε σκεφτεί.

    Τα… χειροτερότερα δεν έχουν έλθει ακόμα!

    Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης

    Παρακολουθώντας κανείς τις εξελίξεις, που λαμβάνουν πλέον δραματικό χαρακτήρα για την καθημερινότητά μας και επιβαρύνουν, εκτός της τσέπης, και την ψυχολογική μας κατάσταση, διαπιστώνει ότι την κυβερνητική αποτυχία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα ζοφερά προβλήματα της χώρας την υποδέχεται με χαμόγελα η αντιπολίτευση σε όλο της το εύρος.

    Περί χρόνου σκιάς…

    Στην Ελλάδα όταν δεν θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα το αναθέτεις σε επιτροπή!

    Σε επιτροπή, λοιπόν, ανέθεσαν και τα τρία κυβερνητικά κόμματα τις μεταξύ των σχέσεις - και, κατ’ επέκτασιν, το κυβερνητικό έργο (τρομάρα του).

    Αλλά αν ανέλαβε την εύρυθμη λειτουργία του τρίο «πάρ’ τα όλα, Μέρκελ» μια τριμερής επιτροπή από τρία μέλη το μέρος, άλλο τόσον ο κ.Σαμαράς και οι συν αυτώ Καππαδόκες ανέθεσαν την ίδια τη χώρα όχι σεεπιτροπή, αλλά σε Επιτροπεία.

    Οριστικό Τέλος !!!

    - Τι είναι τα DOM (départements d’outre-mer);
     - Γιατί δεν θέλουν οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι, οι Αυστριακοί, κτλ, να υπάρξει μόνιμη λύση στο Ελληνικό Ζήτημα;;
     - Σε τι συνίσταται η άρνησή τους και γιατί;;;
     - Τι κερδίζουν ή τι χάνουν από την μη “επίλυση” του Ελληνικού προβλήματος ;;;

     Ύστερα από το χθεσινό Eurogroup, η τελική “γεύση” η οποία μένει, είναι ότι, οι Γερμανοί και οι περί αυτών, δεν θέλουν να υπάρξει μόνιμη λύση στο Ελληνικό “πρόβλημα”, σε αντίθεση με το ΔΝΤ, το οποίο, επιζητεί ένα “βιώσιμο” χρέος, και βέβαια εκ των προτέρων έναν σαφώς προσδιορισμένο μηχανισμό αποπληρωμής του, ή αλλιώς έναν μηχανισμό εξυπηρέτησης του δανείου πρός την Ελλάδα.

    Αν θες να απαλλαχτείς από τον δυνάστη βρες τρόπο να μην τον χρειάζεσαι

    Τα όπλα τους είναι το χρήμα και η ενέργεια.

     Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που θα ανεχόταν μια χούφτα κακομαθημένα κωλόπαιδα να ελέγχουν (και γι’ αυτό να καταδυναστεύουν) ολάκερο τον πλανήτη.
    Τους ανεχόμαστε επειδή χρειαζόμαστε τα όπλα τους, γι’ αυτό έχουν εξουσία πάνω μας
     (ουσιαστικά εμείς τους την δίνουμε).

    Έχετε μήνυμα από τους... τεμπέληδες του Νότου

    Αίσθηση εξακολουθεί να προκαλεί το βίντεο που εμπνεύστηκε ο πορτογάλος πολιτικός (πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών) Marcelo Rebelo de Sousa υπό τον τίτλο "Ich Bin Ein Berliner" (Είμαι Βερολινέζος), σε μια προσπάθεια να στείλει στο γερμανικό λαό ένα μήνυμα αναφορικά με τους... τεμπέληδες του Νότου.

    Η ΥΠΕΡΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΙΑ...

    Οι γιατροί είναι σκυμμένοι πάνω από τον ασθενή, που βρίσκεται εδώ και καιρό σε κωματώδη κατάσταση, με μοναδική του ελπίδα την μηχανική υποστήριξη.

    Μα έχει ελπίδες ακόμα? Λέει ο ένας? Μήπως πρέπει να ειδοποιήσουμε τους συγγενείς πως είναι περιττό να προσπαθούμε πλέον.  Είναι τελειωμένος.

    Τι ωφελεί να τον έχουμε σε μηχανική υποστήριξη, λέει ένας τρίτος.

    Η χώρα του… Survivor

    Κατερίνα Aγγελιδάκη
     Στη χώρα μας πέφτει ξύλο. Πολύ ξύλο. Αστυνομικοί δέρνουν διαδηλωτές, ακροδεξιοί δέρνουν μετανάστες και ομοφυλόφιλους, βουλευτές δέρνονται στα κανάλια, τουρίστες τις τρώνε από την αστυνομία, κι εγώ τώρα τελευταία δεν αισθάνομαι καλά, διότι ο ψιλικατζής με στραβοκοιτάζει κάθε φορά που ζητάω απόδειξη.
     Σε μια παραδεισένια χώρα σαν τη δική μας, αναρωτιέμαι γιατί...

    Θάνατος με δόσεις

    Η συγκυβέρνηση έδωσε τα ρέστα της για να εισπράξει άλλο ένα μεγαλοπρεπές… φτύσιμο. Δεν δίστασε να εκβιάσει και να περιπαίξει τους ίδιους της τους βουλευτές (διαβεβαιώνοντάς τους ότι χρεοκοπούμε στις 16 Νοεμβρίου), να γελοιοποιήσει το Σύνταγμα (ερμηνεύοντας τις από καιρού διατυπωμένες απαιτήσεις των πιστωτών ως έκτακτη και, άκουσον άκουσον, απρόβλεπτη κατάσταση), να ξεφτιλίσει το Κοινοβούλιο (περιλαμβάνοντας στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ακόμη και ρυθμίσεις που είχαν απορριφθεί λίγα μόλις 24ωρα πριν από την Ολομέλεια). Κυρίως, όμως...

    Περπατώ εις το δάσος όταν το μνημόνιο δεν είναι εδώ

    Βάλια Μπαζού

    Το ομώνυμο παιδικό τραγουδάκι και σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και το παραμύθι με την Κοκκινοσκουφίτσα διασκευάζεται κατ΄εντολή της Task Force και σε εφαρμογή του Μνημονίου.
     Το «έργο» αποτελεί μνημονιακή επιταγή και συνδέεται με την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου εντός οκτώ ετών, ολοκλήρωση που για να ...

    Να γελάσεις ή να κλάψεις;

    Με ένα πύρινο άρθρο του σήμερα στο Βήμα, ο Σταύρος Ψυχάρης σηκώνει την σημαία της αντίστασης ενάντια στον τέταρτο ράιχ, προειδοποιώντας τους “Σαράφηδες της Ευρώπης” ότι δεν θα πατήσουν τις μπότες τους στην πατρίδα. Όπως δεν τις πάτησαν οι μεραρχίες του γ’ Ράιχ.
     Εάν όμως κάποιος ανατρέξει στο ένθετο με τα ιστορικά αρχεία του Βήματος, στο ίδιο τεύχος της εφημερίδας, θα διαπιστώσει ότι...

    Τριτεύουσας σημασίας

    του Γιάνη Βαρουφάκη

    • Με όλα τα μάτια στραμμένα στην απόφαση της Τρίτης,
     • την ώρα που όλοι πασχίζουν να απαντήσουν που θα βρεθούν τα επί πλέον 33 δις για την επιμήκυνση,
     • την στιγμή που η αγωνία κορυφώνεται για το τι θα κάνει η Ευρώπη για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους,

    οι ευρωπαίοι επεξεργάζονται άλλη μια... μη-λύση.

    Οι μπίζνες υπεράνω όλων...

    Σταύρος Χριστακόπουλος

    Βρε καλώς τους! Τι έγινε ξαφνικά; Κόσμος και κοσμάκης, υπεράνω πάσης... υποψίας, μας τα λέει περίεργα εσχάτως. Τόσο που να νομίζεις ότι ένα είδος επανάστασης όπου να ’ναι θα ξεσπάσει.
     Το χθεσινό «Βήμα», για παράδειγμα, φωνάζει ότι «Η τρόικα κάνει μπίζνες!».

    Η οργή τής άγνοιας

    Μπορεί κανείς να δεχτεί να εγχειρήσει τα μάτια του, αλλά όχι να καλλιεργήσει και το βλέμμα του. Η άγνοια έγινε οργή. Και η οργή οδηγεί πάντοτε στην απόλυτη τύφλωση τού βλέμματος . Η έλλειψη επαρκών γνώσεων προκαλεί συνήθως, στον άνθρωπο που νιώθει αυτό το κενό, συναισθήματα άλλοτε πικρίας, άλλοτε λύπης και, στην καλύτερη περίπτωση, ταπεινότητας. Αυτό βέβαια προϋποθέτει μια στοιχειώδη ευφυία και έναν σεβασμό απέναντι στην ίδια τη γνώση σαν αξία. Η αυτονόητη συνέπεια είναι ο άνθρωπος αυτός να...

    ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ

    Μια νομοθεσία εντελώς άχρηστη για τις Εξουσίες, θα' τανε μια αληθινή σωτήρια, έγραψε κάποτε ο Ελύτης.
     Για αυτήν την άχρηστη νομοθεσία διψάμε σήμερα, αυτήν που θα  σώσει όχι τον κόσμο όλο, αλλά τουλάχιστον την ψυχή μας καθώς όπως φαίνεται οι ''χρήσιμες'' νομοθεσίες δεν είναι μόνο άχρηστες αλλά ...

    Τότε κυρίως οι φοιτητές, σήμερα ο ιδιωτικός τομέας…

     Στη χούντα αυτοί που αντιστάθηκαν ήταν λίγοι. Η μεγάλη πλειοψηφία σιωπούσε, ανεχόταν ή και βολευόταν, παρά το καθημερινό ανελέητο κυνήγι του καθεστώτος σε κείνους που το πάλευαν με κάθε θυσία. Ωστόσο ο καταλυτικός ρόλος μιας συνειδητοποιημένης μειοψηφίας  ήταν αυτός που σημάδεψε την εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων προς την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την τελική πτώση του καθεστώτος…

    H μοναξιά του ρομαντικού

    Ρομαντικός δεν γίνεσαι, γεννιέσαι.

     Μπορεί να γεννηθείς σαν τους πολλούς και να ζήσεις όλη σου την ζωή ικανοποιώντας τα βασικά, ζωώδη ένστικτα σου ή μπορεί πιο σπάνια να γεννηθείς ρομαντικός ικανοποιώντας την ιδιαίτερη φύση σου, το πνεύμα..

    ΕΛΛΑΔΑ: η αποικία των τιμωρημένων!

    του Στέλιου Συρμόγλου
    Στην Ελλάδα ακουμπήσαμε στην “τουρκοκρατία” για να κρύβουμε, σχεδόν δύο αιώνες, την αθλιότητά μας. Αν προσθέσουμε και τις ξένες επιρροές, σε συνδυασμό με όσα βιώνει ο λαός μας τα τελευταία τρία χρόνια με τη…βουρβονική νοοτροπία των πολιτικών, τις ανερμάτιστες πολιτικές πρακτικές των κυβερνώντων και την αναλγησία των δανειστών του, σχηματίζουμε το πλαίσιο της…αποικίας των τιμωρημένων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ