Κικίλιας: Στόχος των τρομοκρατών ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και οι επιχειρηματίες Φέσσας και Βενιάμης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

» » Κικίλιας: Στόχος των τρομοκρατών ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και οι επιχειρηματίες Φέσσας και Βενιάμης

Σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα σε οικονομικό ή πολιτικό στόχο, χωρίς να αποκλείεται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η ΝΔ, ετοίμαζαν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τα μέλη της ομάδας Μαζιώτη που είναι πίσω από την "γιάφκα" η οποία εντοπίστηκε στον Βύρωνα Αττικής, και συνελήφθη ένα άτομο.


Ανακοινώσεις για την υπόθεση έκαναν νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης οι οποίοι μάλιστα έδωσαν ονόματα που περιλαμβάνονταν σε σημειώσεις τις οποίες είχε στην κατοχή του ο συλληφθείς. Συγκεκριμένα, οι ιδιόχειρες σημειώσεις περιελάμβαναν στοιχεία για τον εφοπλιστή και πρόεδρο της ‘ΠΑΕ Ολυμπιακός’ Ευάγγελο Μαρινάκη, τον επιχειρηματία και πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα και τη σύζυγό του Μαρία Τσελέντη, τηλέφωνα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, πρόεδρος της οποίας είναι ο εφοπλιστής Θεόδωρος Βενιάμης, ενώ, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, υπήρχαν ακόμα αναφορές για τη ΝΔ, και για τις εταιρείας Κάπιταλ, Ζήμενς, και Ίνφο Κουέστ.

Επίσης, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι υπήρχαν και συγκεκριμένες ημερομηνίες μεταξύ των οποίων 3 Οκτωβρίου που θα γινόταν "πρόβα τζενεράλε" ενώ το χτύπημα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου. "Όπως γνωρίζετε αυτή την ημερομηνία είναι η επέτειος της ίδρυσης της ΝΔ. και είναι προγραμματισμένη και συγκεκριμένη επετειακή εκδήλωση" υπογράμμισε ο υπουργός και συνέχισε: " όπως αντιλαμβάνεστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία κάποιοι προγραμμάτιζαν συγκεκριμένα χτυπήματα με απώτερο στόχο την υπονόμευση των θεσμών και την οικονομική και κοινωνική μας συνοχή".

Ο κ. Κικίλιας, συνέδεσε εμμέσως την υπόθεση και με την αίτηση για κατ' οίκον εγκλεισμό του Σάββα Ξηρού, που εξετάζεται στις 14 Οκτωβρίου, επειδή οι σημειώσεις είχαν πολλές αναφορές κυρίως στον Πειραιά.

Σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ανέφερε τα εξής: Το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της έρευνας της αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, και άλλων ασύλληπτων μελών της ομάδας Μαζιώτη εντοπίστηκε ένα γκαράζ αυτοκινήτων στον Βύρωνα το οποίο είχε νοικιάσει ο Νίκος Μαζιώτης τον Ιούνιο του 2013. Στο μισθωτήριο συμβόλαιο βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα του Νίκου Μαζιώτη ενώ αναγνωρίστηκε και από τον ιδιοκτήτη του γκαράζ. Το γκαράζ νοικιάστηκε με πλαστή ταυτότητα που έφερε στοιχεία υπαρκτού προσώπου από την επαρχία, το οποίο όμως δεν έχει χάσει την ταυτότητά του, γι' αυτό εκτιμάται ότι η πλαστή ταυτότητα καταρτίστηκε με υφαρπαγή των στοιχείων.

Μέσα στο γκαράζ βρέθηκαν μία σχάρα αυτοκινήτου με τα μεταλλικά στηρίγματά της, που ανήκε στο κλεμμένο Νισάν Σάνι το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την ισχυρή έκρηξη στην Τράπεζα Ελλάδος στην οδό Αμερικής στην Αθήνα. Βρέθηκαν και τα κλειδιά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Στο γκαράζ, που παρακολουθούνταν όλες αυτές τις ημέρες, μετέβη χθες το βράδυ ένα άτομο 30-32 ετών το οποίο και συνελήφθη αφού προέβαλε σθεναρή αντίσταση. Όπως είπε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, ο συλληφθείς αρνείται να πει οτιδήποτε γι' αυτό δεν έχουν βρεθεί τα στοιχεία του, αφού και δακτυλοσκοπικά προκύπτει ότι δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές. Οπότε αναμένεται η άδεια του εισαγγελέα για να προχωρήσουν στην αναγνώριση του, μέσω βιομετρικών δεδομένων. Στο σακίδιο του συλληφθέντα, εκτός από τα σημειώματα υπήρχαν ρούχα, καπέλα και άλλα αντικείμενα, ενώ αναφέρονταν σε κάποια από τα σημειώματα οι ημερομηνίες 1, 2, 3 και 4 Οκτωβρίου με ασαφή αναφορά στις 3 Οκτωβρίου για "πρόβα τζενεράλε" και στις 4 Οκτωβρίου για το χτύπημα με τις κωδικές επισημάνσεις "τάπερ",

"ποδήλατο", "λουκάνικο". Ακόμα υπήρχε απόκομμα της Εφημερίδας των Συντακτών με ρεπορτάζ με τίτλο "ενώ τα κορόιδα πληρώνουν οι εφοπλιστές σαλπάρουν" και υποσημείωση "24 καράβια στον Πειραιά, κανένα με ελληνική σημαία". Εκείνο πάντως που προβληματίζει την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας είναι ένα σχεδιάγραμμα που αναφέρεται σε διαδρομή από τη λεωφόρο Αμφιθέας μέχρι το νοικιασμένο γκαράζ στο Βύρωνα που έχει χρονομετρηθεί 16 λεπτά. Κοντά στο σημείο στην Αμφιθέα είναι τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ γεγονός που δημιουργεί υποψίες ότι πιθανόν να ήταν στόχος του χτυπήματος.

Όπως ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής προκύπτει ότι εκτός των άλλων, ο συλληφθείς και οι άγνωστοι συνεργοί του αναζητούσαν να αγοράσουν φιάλες ασετιλίνης και οξυγόνου υπογραμμίζοντας ότι η ένωση αυτών των δύο στοιχείων δημιουργεί ένα εξαιρετικά ισχυρό εκρηκτικό μείγμα που θα μπορούσε να προκαλέσει μακελειό. Τόσο αυτός όμως όσο και ο υπουργός αρνήθηκαν να δώσουν άλλα στοιχεία, λέγοντας ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι οι έρευνες διεξάγονταν υπό πλήρη μυστικότητα και για την πορεία τους είχε τακτική ενημέρωση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υπογράμμισε "η καταπολέμηση του φαινομένου της τρομοκρατίας είναι ένας διαρκής και επίπονος αγώνας που έχει άμεση συνάρτηση με το αίσθημα ελευθερίας και ασφάλειας των πολιτών, την ποιότητα της δημοκρατίας, την ομαλότητα στο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και τη διεθνή εικόνα της χώρας"

Καταλήγοντας, ο κ. Κικίλιας τόνισε: "Η προσπάθεια για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση προϋποθέτει σε σημαντικό βαθμό την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η διασφάλιση του αποτελεί εθνικό χρέος και πρωταρχική κυβερνητική προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτό, θα εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ο μόνος που ενημερωνόταν προσωπικά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια για την επιτυχία της αντιτρομοκρατικής, ήταν ο πρωθυπουργός.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είναι χαρακτηριστικό ότι το πρωί ο κ. Κικίλιας πήγε στο σπίτι του κ. Σαμαρά στις 07.30 προκειμένου να τον ενημερώσει πριν ο πρωθυπουργός αναχωρήσει για τον Έβρο.


Share

  • This is the most recent post.

You may also like

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ