Να γελάσεις ή να κλάψεις;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

» »Unlabelled » Να γελάσεις ή να κλάψεις;

Με ένα πύρινο άρθρο του σήμερα στο Βήμα, ο Σταύρος Ψυχάρης σηκώνει την σημαία της αντίστασης ενάντια στον τέταρτο ράιχ, προειδοποιώντας τους “Σαράφηδες της Ευρώπης” ότι δεν θα πατήσουν τις μπότες τους στην πατρίδα. Όπως δεν τις πάτησαν οι μεραρχίες του γ’ Ράιχ.
 Εάν όμως κάποιος ανατρέξει στο ένθετο με τα ιστορικά αρχεία του Βήματος, στο ίδιο τεύχος της εφημερίδας, θα διαπιστώσει ότι...
οι μεραρχίες του γ’ Ράιχ, όχι μόνο “πάτησαν”, αλλά στρογγυλοκάθησαν στην έρμη αυτή πατρίδα. Υπό τις ιαχές μάλιστα του “Βήματος” που εξυμνούσε τον ηρωϊκό αγώνα των SS και των φασιστικών μεραρχιών.
 Ίσως αυτή η ιστορική ανακρίβεια εγγράφη υπό το καθεστώς της ιεράς πατριωτικής οργής του θρυλικού δημοσιογράφου, έστω και με χρονοκαθυστέρηση τριών ετών.
 Διότι όταν εμείς μιλούσαμε για ράιχ, για απώλεια εθνικής κυριαρχίας, για καταλήστευση της πατρίδας, η ίδια εφημερίδα μίλαγε για συνωμοσιολογίες, εξυμνώντας τον μεγάλο στοχαστή Γιώργο Παπανδρέου, όπως ακριβώς εξυμνούσε τον Φον Άλτεμπουργκ, τον Τσολάκογλου και τον Ράλλη.
 Όλα όμως έχουν μία εξήγηση σε αυτή την χώρα. Ακόμα και το οργισμένο άρθρο του κυρίου Πρετεντέρη που ραπίζει τον Βενιζέλο για την ληστεία των ανθρώπων που “τόλμησαν” να
 επενδύσουν σε ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου και καταληστεύθηκαν από τον Παπανδρέου, τον Παπαδήμο, τον Προβόπουλο και τα απόβλητα του Σημιτισμού.
 Η εξήγηση είναι απλή: Οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Η τοποθέτηση ξένων επιτρόπων στις τράπεζες που θα ελέγχουν τις δανειοδοτήσεις και -ακούστε κάτι που δεν γνωρίζετε νεόκοποι υπερπατριώτες- θα ελέγξουν αναδρομικά και τα δάνεια που ήδη έχουν δοθεί! Καταλαβαίνετε λοιπόν τι έχει να γίνει όταν ανοίξουν τα θαλασσοδάνεια των ΜΜ”Ε” και απαιτήσουν επιστροφή τους υπό την απειλή κατασχέσεων και Ευρωπαϊκών δικαστηρίων για τα ελληνόφωνα τραπεζικά λαμόγια.
 Δυστυχώς, τους είχαμε προειδοποιήσει και γι’ αυτό. Όπως ουρλιάζαμε για το έγκλημα του μνημονίου.
 Γράφαμε συγκεκριμένα: Η Ευρωπαϊκή λύση στον τομέα των τραπεζών που πέτυχε ο πατριώτης Ραχόι, φορτώνοντας τον εκεί “Παπαδήμο” με 7 κακουργήματα, θα ήταν ευλογία για την Ελλάδα. Διότι για κάθε Ευρώ που θα δώσουν οι ξένοι στις Ελληνικές τράπεζες, θα ψάξουν μέχρι και τις κάλτσες των εδώ Προβόπουλων.
 Η διαπλοκή λοιπόν, όταν ρημαζόταν ο λαός και υποθηκευόταν η πατρίδα, χλεύαζε και εξαπατούσε πιστεύοντας ότι θα έμενε στο απυρόβλητο. Μπουκωμένη με άφθονο τραπεζικό χρήμα με την “πράσινη ανάπτυξη” των κολλητών του Ανδρίκου Παπανδρέου, είχε φτάσει στο σημείο να θέλει να εγγράψει τις “ενισχύσεις” των τραπεζών στο δημόσιο χρέος. Στις πλάτες μας δηλαδή, ώστε ο έλεγχος να γίνει από το σάπιο πολιτικό σύστημα που θα εξασφάλιζε όχι μόνο την ατιμωρησία αλλά και την διαιώνιση του φαύλου κύκλου.
 Έτσι τα καλά παιδιά σήκωσαν αντάρτικο και θυμήθηκαν την πατρίδα.
 Και εντάξει, εμάς δεν μας άκουσαν, είμαστε μικροί και ταπεινοί.
 Γιατί δεν διάβαζαν λίγο ιστορία για να μάθουν ποιά ήταν ιστορικά η τύχη των δουλικών του σουλτάνου; Των εφιαλτών, των γούσηδων, των ιούδων γενικά;


Μακάρι οι Ευρωπαίοι να μην κάνουν πίσω σε ετούτο το βήμα, να μην φερθούν όπως οι συνάδελφοι τους στο θέμα του βασικού μετόχου που πούλησαν την Ελλάδα για χάρη της ντόπιας και Ευρωπαϊκής διαπλοκής.

Άλλωστε, οφείλουν στην Ελλάδα και μία Νυρεμβέργη. Αυτή που δεν έγινε όταν έπρεπε και επέτρεψε σε Παπακωνσταντίνηδες, Παγκαλους, Σημίτηδες, Ράλληδες, Χριστοφοράκους κλπ να λυμαίνονται ανενόχλητοι αυτά τα Άγια χώματα, 70 χρόνια μετά την πτωση των αφεντικών τους. Ας είναι το μνημόνιο, το τελευταίο έγκλημα τους.

Share

You may also like

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ