Περπατώ εις το δάσος όταν το μνημόνιο δεν είναι εδώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

» »Unlabelled » Περπατώ εις το δάσος όταν το μνημόνιο δεν είναι εδώ

Βάλια Μπαζού

Το ομώνυμο παιδικό τραγουδάκι και σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα και το παραμύθι με την Κοκκινοσκουφίτσα διασκευάζεται κατ΄εντολή της Task Force και σε εφαρμογή του Μνημονίου.
 Το «έργο» αποτελεί μνημονιακή επιταγή και συνδέεται με την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου εντός οκτώ ετών, ολοκλήρωση που για να ...
επιτευχθεί  θα πρέπει να περάσει μέσα από την τροποποίηση των άρθρων του Συντάγματος που ορίζουν τι είναι δάσος και δασική έκταση, αφού όλα αυτά τα χρόνια οι λεγόμενοι καθ΄ύλην αρμόδιοι είχαν «θάψει» τους δασικούς χάρτες.
 Όλα αυτά τα χρόνια το έργο του Κτηματολογίου και των δασικών χαρτών έχει υποτιμηθεί και συκοφαντηθεί μια και η ολοκλήρωσή του θα σήμαινε και το τέλος της κυριαρχίας συμφερόντων που ζουν και βασιλεύουν «τζογάροντας» με τους αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων. Έτσι τώρα στο όνομα του Μνημονίου και της απαίτησης για ολοκλήρωση το 2020, θα αρχίσουν οι πάσης φύσεως εκπτώσεις, τις οποίες θα προσδιορίσει επιτροπή η οποία θα συσταθεί από το ΥΠΕΚΑ και θα τελεί υπό τον έλεγχο της Task Force.
 Ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Λιβιεράτος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά αφού η ειδική επιτροπή που θα συσταθεί θα εξετάσει τα πάντα… από την αλλαγή του ορισμού του δάσους, την αλλαγή των αρμοδιοτήτων των δασαρχείων, την αλλαγή των διαδικασιών για την κύρωση των χαρτών καθώς και την αλλαγή των διαδικασιών για την ανάθεση των μελετών.

Share

You may also like

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ