Μαρτίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    ΑΣΤΕΙΟΙ...

    Δεν υπάρχει τίποτα νέο να πούμε πλέον.  Ναι η Κυπριακή Βουλή μας θύμισε πως οι βουλευτές ενός Κοινοβουλίου μπορούν να έχουν και ουσιαστικό ρόλο εκτός από διακοσμητικά φυτά καλοπληρωμένα. Δεν με ενδιαφέρει να αναλύσω τι, πως, γιατί, έχουν ειπωθεί τα πάντα αυτά τα τελευταία χρόνια.  Τη χαριστική βολή μου την έδωσε ένας συνάδελφος, ξένος, που μόλις με είδε σήμερα το πρωί μου είπε, «τελικά είσαστε οι πιο αστείοι στην Ευρώπη έτσι?»

    Προσέξτε, αστείοι. Γελοίος μπορεί και να ταρακουνηθείς κάπως γιατί ντροπιάζεσαι. Αστείος είσαι όταν οι άλλοι σε βλέπουν και φτιάχνει η μέρα τους. Ο γελωτοποιός, ο καραγκιόζης, οι αρλεκίνοι, το τσίρκο, οι μαριονέτες. Οι γραφικοί, ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ Έλληνες.

    Βενεζουέλα: Ένας ενοχλητικός γείτονας



     Οι οπαδοί του τον λάτρεψαν, η αντιπολίτευση της χώρας του τον μίσησε θανάσιμα. Οι ΗΠΑ υποστήριξαν τρεις προσπάθειες για την ανατροπή του, μεταξύ των οποίων κι ένα πραξικόπημα που απέτυχε την τελευταία στιγμή. Τελευταία, ένας ακροδεξιός τηλεπαρουσιαστής, υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κάλεσε την CIA να τον δολοφονήσει.

    Απεχθής (Despicable)



    Το βίντεο αυτό, πορτογαλικής παραγωγής, αποτελεί διαφήμιση κατά του ρατσισμού με μήνυμα "Βάλε τον ρατσισμό στην θέση που του αρμόζει" και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της 50ης επετείου της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Ένταση και ΜΑΤ στην Ιερισσό

    Αναταραχή επικρατεί στην περιοχή των Σκουριών Χαλκιδικής. Κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται παραταγμένες έξω από το χωριό της Ιερισσού ενώ οι κάτοικοι έχουν βάλει φωτιά σε κάδους δημιουργώντας οδοφράγματα.

    Πληροφορίες για χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ μέσα στο χωριό.

    «Θρίλερ» με τρόικα που απορρίπτει κινητικότητα και ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

    Παρά τις διαψεύσεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, φαίνεται ότι υπάρχει εμπλοκή.

    Οι εκπρόσωποι των δανειστών παρέμειναν αμετακίνητοι στη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια καθώς και με τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, είναι προβλήματα που απειλούν τη συνοχή της κυβέρνησης τα οποία ίσως απαιτήσουν και έκτακτη σύσκεψη αρχηγών για να βρεθεί λύση.

    Ποιος είναι ο Συμεών Μαυροειδής που έχει τα e-shop και συνελήφθη για χρέη 10 εκατ. ευρώ [εικόνα]

    Σαν ένα σύγχρονο επιχειρηματικό «παραμύθι» φάνταζε, πριν από ένα χρόνο, η ιστορία της αλυσίδας καταστημάτων e-shop. Τρεις πιτσιρικάδες, ξεκινώντας από ένα γκαράζ στο Μαρούσι, συνέλαβαν την ιδέα των ηλεκτρονικών πωλήσεων. Πριν από δώδεκα χρόνια, ο Απόστολος Αποστολάκης «έστησε» μια πρωτότυπη εταιρία, μαζί με τον Κώστα και τον Σίμο Μαυροειδή, πολιτικοί μηχανικοί και οι τρεις.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ