"Μη φέρεστε σαν... ζώα": Εκστρατεία κατά της αγένειας!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

» » "Μη φέρεστε σαν... ζώα": Εκστρατεία κατά της αγένειας!

Μία πρωτότυπη εκστρατεία για την καταπολέμηση της... αγένειας ξεκίνησαν οι γαλλικές αρχές με τα μέσα μεταφοράς να κρατούν την πρωτοκαθεδρία. 

 Σύμφωνα με ΜΜΕ η "παραδοσιακή" γαλλική αγένεια προς τους τουρίστες έχει αρχίσει να...
ενοχλεί και τους ίδιους τους Γάλλους, καθώς τα νεύρα "τεντώνει" περισσότερο η οικονομική κρίση. Απαντώντας σε έρευνα του IPSOS ένα 60% απάντησε πως θεωρεί τους κακούς τρόπους και την αγένεια το πιο σημαντικό πρόβλημα για την καθημερινή του ζωή.

 Οι Γάλλοι έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν πάνω στους τρόπους τους μπαίνοντας στο μετρό καθώς εκεί αντικρίζουν αφίσες με ανθρώπους που έχουν κεφάλια... ζώων και επιδεικνύουν γνωστές και οδυνηρές για τους άλλους συμπεριφορές.

 "Όποιος σπρώχνει 5 ανθρώπους μπαίνοντας δεν θα φύγει γρηγορότερα" λέει μία που δείχνει έναν βιαστικό επιβάτη με κεφάλι... βουβαλιού.

 Αξιωματούχοι του οργανισμού αναφέρουν ότι ήθελαν να περάσουν το μήνυμα χωρίς να είναι "διδακτικοί" γι' αυτό και χρησιμοποίησαν το χιούμορ.

 "Είμαστε αγενείς" αναφέρει 34χρονη δασκάλα που χρησιμοποιεί το μετρό. "Στη Γαλλία δεν υπάρχει η ευγένεια που συναντάμε στις αγγλοσαξονικές χώρες".

 "Είναι εύκολο να είναι κανείς ευγενικός αλλά δεν το κάνουμε" αναφέρει άλλη επιβάτης. "Κανείς δεν σηκώνεται από τη θέση του για να κάτσει ένας ηλικιωμένος".

Share

You may also like

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ