Στο «κυνήγι» βελτιωμένης πρότασης για το φορολογικό η κυβέρνηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

» » » » » » Στο «κυνήγι» βελτιωμένης πρότασης για το φορολογικό η κυβέρνηση

Μετά το φιάσκο της ιδέας του φόρου «45αρι», η κυβέρνηση ψάχνεται για τη βελτιωμένη πρόταση που θα κάνει για το φορολογικό. Γι’ αυτό το λόγο και θα υπάρξει συνάντηση εντός της ημέρας του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Μιλώντας την Τρίτη στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, o πρωθυπουργός έδωσε οριστικό τέλος στα σενάρια για φόρο 45% στα εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ, λέγοντας: «Είναι έξω από τις θέσεις μου. Είναι αντίθετο με τις ιδέες μου. Είμαι με τη μεσαία τάξη. Όχι εναντίον της», ενώ υποστήριξε πως όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ, με το νέο σύστημα θα έχουν ελάφρυνση».
 Λίγες ώρες αργότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Οικονομικών που ρωτήθηκε για το θέμα δήλωσε πως δεν υπάρχει πρόταση για φορολογικό συντελεστή 45%.
 Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, για να βρεθούν μέτρα για την ελάφρυνση των φορολογούμενων, με την ενίσχυση των τρίτεκνων και πολύτεκνων, διατηρώντας παράλληλα το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα με εκείνο που είχαν τα μέτρα που απορρίφθηκαν.
 Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για να περιορίσει τις υπερβολικές επιβαρύνσεις σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Το βελτιωμένο σχέδιο θα τεθεί υπόψη των κυβερνητικών εταίρων, κατά τη συνάντηση που θα έχει ο Γ. Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των κομμάτων την Πέμπτη. Ήδη, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν θέσει τις δικές τους «κόκκινες γραμμές» για το φορολογικό νομοσχέδιο.
 Η τελική πρόταση θα καταλήξει στο τραπέζι της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, στα τέλη της εβδομάδας, για να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.
 
Κι άλλες συναντήσεις στο πρόγραμμα της μέρας
 Παράλληλα, συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα θα έχει σήμερα στη 1 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας. Αργότερα, ο κ. Παπούλιας θα υποδεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος (14.00) ενώ μετά θα συναντηθεί με τη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας (14.30).
 Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει από την πλευρά του σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των υπουργών Απασχόλησης (EPSCO).
 Βασικά θέματα συζήτησης θα είναι η εφαρμογή της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» στο πεδίο της απασχόλησης και της κοινωνικής πολιτικής καθώς και οι προοπτικές για στενότερη συνεργασία μεταξύ των Δημόσιων Υπηρεσιών Απασχόλησης.
 Στο περιθώριο των εργασιών του EPSCO, ο κ. Βρούτσης θα παραβρεθεί στη συνεδρίαση των Υπουργών Εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ θα έχει και συνάντηση με την ομοσπονδιακή υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, Dr. Ursula von der Leyen.

Share

You may also like

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ