Βουλή παραπαίουσα – Τρία σενάρια εξελίξεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

» »Unlabelled » Βουλή παραπαίουσα – Τρία σενάρια εξελίξεων

Ραγδαίες εξελίξεις σε κυβέρνηση, κόμματα, πολιτικό σύστημα και πιθανότατα πιο κοντά τις κάλπες φέρνει η ψήφιση των μέτρων την προσεχή Τετάρτη, έστω κι αν τα μέτρα υπερψηφιστούν.

Τα επικρατέστερα σενάρια είναι τα εξής:
Τα σενάρια του ανασχηματισμού

Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση οδηγεί σε αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο. Ο Αντώνης Σαμαράς θα χρησιμοποιήσει την ευκαιρία για αλλαγές στην κυβέρνηση, αντικαθιστώντας και «γαλάζιους» υπουργούς που δεν αποδίδουν αλλά και επιλέγοντας πιθανόν εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα που θα σηματοδοτήσουν την αναδιάταξη του κομματικού σκηνικού στην οποία επενδύει ο πρωθυπουργός.

Τα εκλογικά σενάρια

Μια πλειοψηφία 152-155 βουλευτών, με δεδομένη την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να πάει μακριά. Ο πρωθυπουργός δέχεται ήδη εισηγήσεις να οδηγήσει τη χώρα σε κάλπες, με στρατηγική την ολομέτωπη σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον διεμβολισμό του ΠΑΣΟΚ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Τα σενάρια της αναδιάταξης των κομμάτων

Πληροφορίες κάνουν λόγο για σχεδιαζόμενες πρωτοβουλίες του Αντώνη Σαμαρά να αναδιατάξει το κομματικό και πολιτικό σύστημα. Με την ίδρυση ενός νέου κόμματος στον χώρο της κεντροδεξιάς, ενός δηλαδή «αστικού πόλου» που θα προλάβει την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αλλά και θα ανακόψει την άνοδο της Χρυσής Αυγής, εκμεταλλευόμενος και τις τάσεις αποσύνθεσης που επικρατούν στο ΠΑΣΟΚ.

Share

You may also like

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ