ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΥΡΩΠΗΣ – ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

» »Unlabelled » ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΥΡΩΠΗΣ – ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

Οξύνεται η δημόσια αντιπαράθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ευρωπαίων για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
 Ο εκπρόσωπος του Ταμείου Γουίλιαμ Μάρεϊ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “αποτελεί κόκκινη γραμμή για το ΔΝΤ να φθάσει το ελληνικό χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020″ απορρίπτοντας το ενδεχόμενο παράτασης που έχει τεθεί από την Ευρώπη.
Πρόσθεσε ότι το Ταμείο έχει κάνει ό,τι χρειάζεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έχει ήδη επεκτείνει τις προθεσμίες ωρίμασης ομολόγων ενώ έχει μειώσει τα επιτόκια σε ορισμένα δάνεια προς την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα θεωρείται πλούσια χώρα και δεν πληροί τις προϋποθέσεις για δάνεια με ευνοϊκούς όρους», σημείωσε ο Γουίλιαμ Μάρεϊ.

Η απάντηση Μέρκελ

«Δεν μιλάμε για κουρέματα χρέους, ξέρετε την άποψή μας και δεν έχει αλλάξει, ούτε θα αλλάξει» διαμήνυσε από την πλευρά της η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το γάλλο πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό.

Παράλληλα Μέρκελ και Ερό ζήτησαν από την τρόικα να ολοκληρώσει την έκθεση για την Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

πηγή: skai.gr

Share

You may also like

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ