Ιουνίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Για ποιον τη ζωή μου;

    Ένα συμπέρασμα στο οποίο έχω οδηγηθεί εδώ και χρόνια -και σήμερα το έχω επιβεβαιώσει οριστικά- είναι πως στη ζωή σου οφείλεις να μην έχεις κανένα αφεντικό. Αυτό δυσκολεύει τα πράγματα σε κάποιους τομείς της ζωής αλλά τα κάνει πιο εύκολα και απλά σε πολύ περισσότερους.

    Πλήρως απομονωμένος, ο Σαμαρας αναζητά διέξοδο

    Ο πολύ σκληρός Αντώνης Σαμαράς αναζητά εναγωνίως διέξοδο. Η διεθνής κατακραυγή, τα χαστούκια τον Ευρωπαίων, από τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μ. Σουλτς μέχρι τη Γαλλίδα υπουργό Πολιτισμού Ο. Φιλιπετί , το άδειασμά του από τον πρόεδρο της δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο, η πρώτη δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε και δείχνει ότι η κοινωνική πλειοψηφία δεν επιβραβεύει τη δημοκρατική εκτροπή, όπως είχαν πιστέψει στο Μαξίμου, η πρώτη γαλάζια διαφοροποίηση (από τον ευρωβουλευτή Ι. Τσουκαλάς) και η εναντίωση Βενιζέλου-Κουβέλη τον έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

    Μυρίζουν κάλπες: Τι λένε οι δημοσκοπήσεις και το πολιτικό παρασκήνιο

    Δύο δημοσκοπήσεις που έρχονται στη δημοσιότητα αναδεικνύουν ένα πολιτικό θρίλερ με στόχο την πρωτιά καθώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να εναλλάσσονται στην πρωτιά.

    Σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής» για τον μήνα Ιούνιο , η Νέα Δημοκρατία έχει σαφές προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η εταιρεία δημοσκοπήσεων VPRC η οποία ανήκει στον Χριστόφορο Βερναρδάκη, στενό φίλο του Αλέξη Τσίπρα, δίνει προβάδισμα 2,5 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

    ΕΡΤ LIVE

    Οι άλλοι φταίνε

    Συνέχισε τη ζωούλα σου.

     Τι κι αν όλα γύρω σου καταρρέουν απ τη φωτιά που τα κατατρώει. Η δημόσια υγεία, η δημόσια εκπαίδευση, όλα.

    Οι «ξένοι» φταίνε. Αυτοί σου πήραν την καλοπληρωμένη γωνία στα φανάρια που πουλούσες χαρτομάντιλα και...
     σου ‘φαγαν το μεροκάματο.

    Η Ομογένεια πρός μνημονιακούς κυβερνητικούς ''καραγκιόζηδες'' στην Αθήνα: GOOD NIGHT, AND GOOD LUCK.

    «Καλούνται να δώσουν εξηγήσεις και να φορολογηθούν γιά όσα χρήματα έχουν στείλει από το εξωτερικό σε συγγενείς ή σε λογαριασμούς τους...
     Ενώ κάνουν (η κυβέρνηση) ρύθμιση-ρουσφέτι στους καταθέτες της ''Λίστας Λαγκάρντ'' και όσους έβγαλαν μαύρο χρήμα στο εξωτερικό»

    Σκάσε και πλήρωνε

    Το ΔΝΤ μετανιώνει, αν και με όχι πολύ μεγάλο ζήλο, για το πρόγραμμα σωτηρίας που χαντάκωσε την Ελλάδα. Η Κομισιόν όμως δεν μετανιώνει και δηλώνει ότι διαφωνεί, και μάλιστα θεμελιωδώς, με όποιον μετανιώνει. Και ο Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επίσης δεν μετανιώνει για τίποτε - όλα όσα κάναμε στην Ελλάδα καλώς καμωμένα, δηλώνει αυτός.

    Σπίτι χωρίς Γιάννη, στο παίρνει η τράπεζα

    Η κυβέρνηση σχεδιάζει την σταδιακή κατάργηση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, ώστε να ολοκληρωθεί το success story του Αντώνη Σαμαρά. Η κατάργηση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία διαψεύδει όλους όσοι υποστηρίζουν πως στην Ελλάδα όλα γίνονται χωρίς σχέδιο, αφού πριν από 15 χρόνια μάζεψαν το χρήμα με το Χρηματιστήριο και σήμερα μαζεύουν τα σπίτια.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ