Μαΐου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Όταν κλείνει μία ΕΡΤ, ανοίγει ένας ΣΚΑΪ

    Το γράφανε από μέρες οι εφημερίδες. Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει λέει να κλείσει ξαφνικά μια ΔΕΚΟ, ξαφνικό θάνατο το λένε αυτό στο ποδόσφαιρο, για να βρει τους 2.000 που απαιτεί η τρόικα να απολυθούν εντός του Ιουνίου. Όπως παλιά, που όταν ένας ηγεμόνας πάντρευε την κόρη του με τον γιο του άλλου ηγεμόνα, σφάζανε δυο- τρεις χιλιάδες δούλους, έτσι για να στεριώσει ο γάμος. Οι Κινέζοι, δηλαδή, που σκοτώνανε φοιτητές στην Τιενανμέν βλάκες ήτανε; Δέκα τοις εκατό ανάπτυξη έχουνε.

    Δεν έτυχε..Πέτυχε!

     Ακούσατε τί είπε πάλι ο μεγαλύτερος εν ζωή πολιτικός απατεώνας;
          Έτυχε λέει, ΕΤΥΧΕ, να είναι υπουργός οικονομικών, γι αυτό τα έχουμε βάλει μαζί του για το χαράτσι!
          Και με το οποίο χαράτσι, λέει, στάθηκε δύο χρόνια στα πόδια της η ελληνική οικονομία, και άρα σώθηκε, και άρα κάποιος λέει, πρέπει τέλος πάντων ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ!!!

          Ένα- ένα! Να τα πάρουμε τα πράγματα ένα-ένα, κάθαρμα, γιατί  ''τα 'χουμε πάρει'' και θα γίνει καμιά ζημιά..

    Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί

    Ενοχλήθηκαν σφόδρα τα ΜΜΕ από την ομιλία του Τσίπρα και την αναφορά του σε αυτά. Προσβλήθηκαν από την άποψή του ότι τα ΜΜΕ μεταδίδουν πανομοιότυπες ειδήσεις και θέσεις, οι οποίες μονίμως (θαύμα – θαύμα) συμπίπτουν απολύτως με τις θέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης. Όπως  επιλέγουν μονίμως να αποκρύπτουν τις ίδιες ειδήσεις (και άλλο "θαύμα").

    Όταν οι γονείς θάβουν τα παιδιά τους, είναι πόλεμος

    Ο Γιώργης, ένας από τους χιλιάδες νέους Έλληνες, που μεταναστεύουν για να εργαστούν, γυρίζει την Τετάρτη από τη Γερμανία νεκρός.

     Η οδύνη των γονιών του άφατη. Ένα τεράστιο «γιατί» στο φαρμακωμένο βλέμμα τους. "Οι Γερμανοί εκτέλεσαν το θείο μου το γιατρό στην κατοχή, τώρα «πήραν» το παιδί μου", μονολογεί ο Γιάννης, ένας θαυμάσιος άνθρωπος και από τα λαμπρά και έντιμα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    «Χορτάσαμε»... αισιοδοξία! Του Νίκου Χατζηνικολάου

    Τις τελευταίες ημέρες έχει φουντώσει στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο της πολιτικής μας ζωής η συζήτηση για το αν και κατά πόσον η αισιοδοξία που καλλιεργεί η κυβέρνηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι αληθινή ή επίπλαστη.

    Moody's: Το χρέος της Ελλάδας παραμένει «μη βιώσιμο»

    Παρά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Fitch, ο οίκος αξιολόγησης Moody's φαίνεται πως δεν συμμερίζεται την ίδια αισιοδοξία, καθώς όπως δηλώνει ο οίκος το ελληνικός χρέος παραμένει «μη βιώσιμο», ενώ θεωρεί πολύ πιθανό το γεγονός να χρειαστεί νέα ελάφρυνση στο χρέος που κατέχουν οι ιδιώτες.

    Νέο σοκ: Η Εφορία κρατάει το εφάπαξ για χρέη στο Δημόσιο

    Νέα ψυχρολουσία περιμένει τους οφειλέτες του Δημοσίου, καθώς ακόμα και αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή αν έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό» η Εφορία θα έχει πλέον το δικαίωμα να τους παρακρατήσει έως και το 50% του βοηθήματος.

    Ο…κυπελλούχος «Θρύλος»

    ΔΕΝ έχει όρια η διαφθορά στην Ελλάδα, δεν σώνονται οι διεφθαρμένοι. Οργανωμένοι, σε κλίκες και ομαδοποιημένοι-ποτέ κατά μόνας. Με τη σιγουριά της «νίκης» και της επιβίωσης.
    «Θα την κάνω, όπως τόσοι και θα ‘ναι στιγμιαίο. Η λαδιά δεν θ’ απλωθεί. Μόνο τα οφέλη θα’ ναι απλωμένα στη ζωή μου, για να την καλυτερέψουν».

    Να απαγορευτούν συνταγματικά οι Πανελλαδικές

    Ο γνωστός τηλεπωλητής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης προτείνει να απαγορευθεί συνταγματικά η απεργία των καθηγητών στις πανελλαδικές εξετάσεις.

    Θέλω κι εγώ να κάνω μια πρόταση που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της απεργίας των καθηγητών μέσα στις εξετάσεις.

    Προτείνω να καταργηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

    Να απαγορευθεί συνταγματικά να γίνονται πανελλαδικές εξετάσεις.

    Χωρίς πανελλαδικές, οι καθηγητές δεν θα μπορούν να κάνουν απεργία μέσα στις πανελλαδικές.

    Στα πανεπιστήμια να πηγαίνουν μόνο οι γιοι και οι κόρες των πλούσιων.

    Οι υπόλοιποι να πάνε στη Μανωλάδα να μαζεύουν φράουλες εθελοντικά ή να πάνε μετανάστες στο εξωτερικό.

    pitsirikos

    ΟΤΑΝ ΑΠΕΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

    Αντιλαμβάνομαι πλήρως την αγωνία των υποψήφιων των πανελλαδικών εξετάσεων, των γονιών τους και οποιουδήποτε άλλου ενδιαφερομένου, σχετικά με την πιθανή απεργία των εκπαιδευτικών. Όπως αντιλαμβάνομαι την αγωνία των επιβατών του Μετρό και λοιπών ΜΜΜ, όταν απεργούν οι εργαζόμενοι του Μετρό και λοιπών ΜΜΜ.

    Aποκάλυψη: Στην Ελλάδα αγοράζεις εύκολα μεταπτυχιακό με 1.000 ευρώ από εταιρεία που τα γράφει!

    Aλυσίδα ακαδημαϊκής απάτης έχει στηθεί στην Ελλάδα με γραφεία που αναλαμβάνουν να γράψουν πτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες έναντι 1.000 ευρώ για φοιτητές ελληνικών ΤΕΙ και ΑΕΙ, ενώ παρέχουν υπηρεσίες και σε καθηγητές Πανεπιστημίου αφού αναλαμβάνουν τη βαθμολόγηση των φοιτητικών εργασιών! Τι κάνει ο υπουργός Παιδείας;

    ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ - ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ Ανοίγουν πάλι 20 επαγγέλματα

    Νέο γύρο ανοίγματος κλειστών επαγγελμάτων απελευθέρωσης αγορών και απλούστευσης αδειοδοτικών διαδικασιών για τις επιχειρήσεις προανήγγειλαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

    ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ

    Η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας περί «Εισιτηρίου Ελεύθερης Πρόσβασης στην ΠΦΥ» για ανασφάλιστους πολίτες αποτελεί όνειδος για την σημερινή ιατρική πραγματικότητα, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

    CNN: Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 20 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

    Μία ακόμη «διάκριση» γνώρισε η Ακρόπολη. Γιατί το CNN την κατέταξε στα κορυφαία ομορφότερα μνημεία στον κόσμο.

    Με αφορμή τις «πλουσιότερες διακοπές» όλων των εποχών, που αγόρασαν πρόσφατα δύο άτομα για 1,5 εκ. δολάρια, το αμερικανικό δίκτυο έκανε τη συγκεκριμένη επιλογή. Στο «πακέτο» αυτό των διακοπών, που θα διαρκέσουν δύο χρόνια, οι τυχεροί θα επισκεφθούν τα 962 μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

    Το βίντεο που δείχνει την ανατίναξη της Βουλής




    Σκηνή από την ανατίναξη της βουλής από την μικρή μήκους ταινία " Η ημέρα της κρίσης" του σκηνοθέτη Ζουάν Κουρτις.

    ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΣΟΥΒΛΙΣΤΗΚΑΜΕ

    Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε: «Είναι οδυνηρό, διότι κατά την διάρκεια της διαδικασίας μετάβασης, δημιουργείται ανεργία και δεν έχουμε χρήματα για να δημιουργήσουμε κοινωνικό δίκτυο. Αλλά οι Έλληνες είναι υπομονετικοί. Υπάρχουν μόνο διαμαρτυρίες από τον δημόσιο τομέα. Οι προβλέψεις ότι θα καιγόταν η Αθήνα στις διαδηλώσεις δεν επιβεβαιώθηκαν. Οι άνθρωποι έχουν γίνει σιωπηλοί γιατί βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ».

    Μπουρλότο στους μισθούς

    Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο Α. Σαμαράς είχε αναλάβει μια σοβαρή δέσμευση δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πειράξει τον κατώτατο μισθό. Το βράδυ της περασμένης Κυριακής πρόσθεσε στο «ενεργητικό» του μια ακόμα οικτρή διάψευση, όταν, με τροπολογία του ΠΑΣΟΚ που έγινε δεκτή με πολύ... κόπο, ο πρωθυπουργός έβαλε μπουρλότο στα κατώτερα μισθολογικά όρια.

    Ποιος είναι ο Foreign Advisor του "προοδευτικού" Ομπάμα; Για να μην μας περνάτε για μ@λ@κες!

    Τώρα ξέρεις γιατί η ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας, με την Αλ Κάιντα που χρηματοδοτεί και εξοπλίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ