Απριλίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Ο ελληνικός καπιταλισμός στην εποχή των μνημονίων

    Συχνά με ρωτούν, τι σόι καπιταλισμός είναι αυτός στον οποίο δεν σέβονται ούτε καν τα υποτιθέμενα ιερά και όσια του συστήματος, όπως την ιδιοκτησία και τις καταθέσεις; Όπου παραβιάζονται όλοι οι κανόνες της αγοράς. Όπου αντί να κλείσουν οι αποτυχημένες επιχειρήσεις, αποφασίζεται -υπό την πρωτοκαθεδρία της Γερμανίας- το κούρεμα των καταθέσεων.
    Αντί, να κτυπηθούν τα αεριτζίδικα κεφάλαια μειώνονται μισθοί και συντάξεις.
    Αντί να καταργηθούν τα ρουσφέτια αυτά «αναβαθμίζονται» και συνδέονται με την ίδια την επιβίωση των ανθρώπων;

    Γιατί θέλουν να πουλήσουν τον ΟΠΑΠ

    Στη διαδικασία πώλησης του ΟΠΑΠ έχει παραμείνει ένας υποψήφιος, ο οποίος, εντελώς συμπτωματικά, είναι φίλος του Αντώνη Σαμαρά.

    Πολλοί εκφράζουν την απορία τους για την κωλοπιλάλα που έχει πιάσει την κυβέρνηση να αποκρατικοποιήσει τον ΟΠΑΠ.

     Ο ΟΠΑΠ είναι κερδοφόρος, είναι η κότα που γεννάει τα χρυσά αυγά, οπότε είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος γιατί πρέπει να πουληθεί οπωσδήποτε.

    Ο Λαός Καταδικάζεται Ερήμην Του

    Δεν υπάρχουν πολίτες στη δίκη. Δεν ενδιαφέρονται να παραστούν ή είναι απλά φυγάδες. Φυγάδες στο κόσμο τους.

    Μέρες άγιες λένε, όπου η αγιοσύνη έχει ένα όριο μεταξύ λαχτάρας για τα σφαχτά του Πάσχα ή σε περίπτωση που δεν υπάρχει χρήμα για το πασχαλινό τραπέζι σ' ένα μοιρολόι του τύπου "τι θα απογίνουμε"..
    Κατασκευασμένες συνειδήσεις, διαγραμμένες μνήμες..
    Είναι εύκολο να ξεριζωθεί ένα δέντρο που έχει ήδη σαπίσει.
     Είναι εύκολο σ΄ ένα πλήθος που αναγνωρίζεται από τη γκρίνια του κι όχι τα έργα του. Την προσμονή του σ' ένα Μεσσία που θα τον προσκυνήσει για να τον σώσει και στη συνέχεια θα τον σταυρώσει επειδή δεν του έκανε τα χατίρια.

    Κάτι να Φοβάσαι

    Είμαι από τους τυχερούς. Ακόμα δεν έχω πεινάσει, δεν έχω μείνει άστεγος, δεν με έβαλαν φυλακή για χρέη (ή για οποιονδήποτε λόγο το καθεστώς θεωρεί σοβαρό), δεν έχω απολέσει εξ’ ολοκλήρου την ελευθερία μου. Έχουν κάνει το παν για να με κάνουν να θάψω πρόωρα την ελπίδα μου και τα όνειρά μου.

     Μπορώ να τα βγάλω πέρα με όλα αυτά, δηλαδή με τα έξοδα, με το άγχος της δουλειάς (είτε έχω είτε όχι), με την πίεση από το περιβάλλον, από τις αυτοκτονίες (μια σιωπηρή γενοκτονία), χωρίς να είμαι βολεμένος. Ας πούμε έχω κάτι για το οποίο νιώθω τυχερός και ως τώρα με στηρίζει.

    Ο Σαμαράς αναβιώνει το σκληρό κράτος της «επάρατου» δεξιάς. Αυταρχισμός, εκβιασμοί και τρομοκρατία το νέο δόγμα.

    Η κυβέρνηση, για ακόμη μία φορά, φέρνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προς ψήφιση, ένα κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο.

    Ένα νομοσχέδιο που στόχο έχει την εξαθλίωση και την τρομοκρατία του Ελληνικού Λαού. Έχοντας αναγάγει το Ελληνικό κοινοβούλιο σε χωματερή αισχρών νομοθετημάτων, καταστρατηγώντας κάθε Συνταγματικό διαδικασία, ο Σαμαράς και το κονκλάβιο του επιβάλλουν με εκβιαστικές τακτικές τον αυταρχισμό και την τρομοκράτηση των Ελλήνων.

    Ο Αγώνας δικαιώνεται

    Η διαφαινόμενη εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ από τη σύμπραξη Τσέχων - Μελισσανίδη και πιθανότατα Κοπελούζου, αποτελεί την πρώτη μεγάλη νίκη στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων από τη μέρα που επισημοποιήθηκε η είσοδος της Ελλάδας στα μνημόνια.

     Τρία χρόνια πριν, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε από το Καστελόριζο ότι η χώρα ζητά δάνειο από ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή σαμπάνιες άνοιγαν στα γραφεία της εγχώριας οικονομικής ελίτ. Χώρα με ΔΝΤ σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις με ΔΝΤ σημαίνει ασύλληπτα φτηνό κέρδος.

    Η απάτη της Ολυμπίας Οδού

    "Αν ο Μπεν Άφλεκ γνώριζε τον Σαμαρά θα μπορούσε να σκηνοθετήσει μια νέα επιχείρηση ARGO και να διεκδικήσει εκ νέου το Oscar σκηνοθεσίας αυτή τη φορά για το 2013.
    Οι χιλιάδες απολυμένοι της Ολυμπίας Οδού πιθανόν να μην την έβλεπαν ποτέ γιατί ακόμα και τα 7 ευρώ για διασκέδαση είναι περιττά έξοδα όταν δεν έχεις να αγοράσεις τα απαραίτητα."


    Την Πέμπτη 25 Απριλίου, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο Β. Βενιζέλος και ο Ν. Τσούκαλης επιθεώρησαν τα έργα της Ολυμπίας Οδού που επαναξεκινούν.

    Αλήθεια βρε ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ποια Ολυμπία Οδός;

    Δεν υφίσταται καμία Ολυμπία οδός κανένα έργο.

    Ρουτίνα

    Υπερψηφίστηκε χτες από τη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ενώ οι Έλληνες έκαναν βόλτες στη λιακάδα, αποδεικνύοντας περίτρανα την ωριμότητά τους και την πεποίθησή τους πως όσα συμβαίνουν μέσα στη Βουλή δεν τους αφορούν καθόλου.

     Ανάμεσα στα άλλα πολύ θετικά μέτρα, προβλέπεται μισθός που δεν θα ξεπερνάει τα 490 ευρώ, ενώ για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών οι αποδοχές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ.

    Έρωτες και φιλίες

    Είναι τόσες πολλές οι πνευματικές φυλακές της ζωής μας ώστε να αρχίζεις να αναρωτιέσαι εάν ως πολίτης έχει βαθμούς ελευθερίας ή ποσοστό δουλοποίησης.

     Ίσως είναι ένα παιχνίδι τελικά σε μια κονσόλα και στη ζωή του καθενός υπάρχουν διαφορετικές πίστες. Σε μια πίστα πριν μερικές εβδομάδες μια φίλη μου έδωσε ένα βιβλίο του Paul Lafargue, «Το δικαίωμα στην τεμπελιά». Με την κατάσταση της ανεργίας στην Ελλάδα και εγώ χωρίς εργασία για σχεδόν 2 χρόνια ένιωσα κάπως περίεργα με τον τίτλο. Πλέον το συνιστώ ανεπιφύλακτα καθώς όσοι το διαβάσουν θα αποκτήσουν πολλούς βαθμούς ελευθερίας.

    ΤΣΙΠΡΑΣ: ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΥΣ – ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Μιλώντας στους “Νέους Φακέλους” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή διότι στο τέλος της μέρας δύο εκδοχές μπορεί να υπάρξουν. Ή να υποχωρήσει η Γερμανία και αυτό θα είναι μια νίκη όχι μόνο για τον ελληνικό λαό αλλά για όλους τους λαούς του νότου, ή να προχωρήσει σε επιλογές διάλυσης της ευρωζώνης ή κατακερματισμού της ευρωζώνης σε δύο ταχύτητες ή σε σενάρια τα οποία εν πάσει περιπτώσει δεν είναι σήμερα και τόσο εύκολα να τα εξηγήσουμε με βάση τη λογική».

    Aπολύσεις επίορκων και κοπανατζήδων: Τρικυμία εν ποτηρίω για την κυβέρνηση

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ στο θέμα των Τραπεζών Tρόικα και κυβέρνση έχουν πλησιάσει πάρα πολύ, στο θέμα του δημόσιου τομέα υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Ετσι το πιθανότερο είναι ότι οι διαπραγματεύσεις θα παραταθούν και μετά το Eurogroup της Παρασκευής με στόχο να κλείσουν μέσα στον Απρίλιο και η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών ώστε να πάρουμε τα χρήματα των δόσεων που φτάνουν τα 8,8 δισ. ευρώ.

    ''Πόλεμος'' στην Ιερισσό για τα μεταλλεία στις Σκουριές - Κάτοικοι έκαναν γυαλιά καρφιά το αστυνομικό τμήμα - Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις!

    Εκτός ελέγχου είναι και πάλι η κατάσταση στην Ιερισσό καθώς τα ξημερώματα ομάδες των ΜΑΤ εισέβαλαν σε δύο σπίτια και προχώρησαν στη σύλληψη δύο 40χρονους για την επίθεση στα ορυχεία της εταιρείας της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής. Ηδη οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πολυγύρου.

    Τα ξημερώματα στην Ιερισσό επικράτησε πανικός, σύμφωνα με τους κατοίκους, καθώς οι δυνάμεις της αστυνομίας έφτασαν αιφνιδιαστικά στις 03:00 τα ξημερώματα,π εισέβαλαν σε δυο σπίτια και συνέλαβαν τους δυο άνδρες μπροστά στα μάτια. των οικογενειών τους.

    Οι δαπάνες περίθαλψης θα φορολογούνται ως εισόδημα από τον Στουρνάρα

    Έξτρα φόρους θα κληθούν να πληρώσουν φέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι για τις δαπάνες περίθαλψης που καλύφθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία!

    Οι δαπάνες που έγιναν για παροχές υγείας (φάρμακα, ιατρικά έξοδα, νοσήλια κ.ά.) που κατέβαλαν το 2012 τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να δηλωθούν αναλυτικά στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν φέτος οι ασφαλισμένοι.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ