Ιανουαρίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Την έξοδο «βλέπουν» περίπου 25.000 τραπεζοϋπάλληλοι

    Την έξοδο «βλέπουν» περίπου 25.000 τραπεζοϋπάλληλοι, λόγω των αλλαγών στον τραπεζικό χάρτη.

     Η αρχή θα γίνει από την Εθνική Τράπεζα αφού, όπως παραδέχθηκε χθες ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Πέτρος Χριστοδούλου, σε κλείσιμο θα οδηγηθεί το 25% του δικτύου των καταστημάτων του νέου ομίλου που θα προκύψει από τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη...

    Ο Παπανδρέου σκέφτεται να μιλήσει στη Βουλή

    Το ενδεχόμενο να αξιοποίησει τη συζήτηση που θα διεξαχθεί στη Βουλή πριν από την ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, και να μιλήσει, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων” ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Δεν θα κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ Νοέμβριο - Μάρτιο και Ιούλιο - Αύγουστο

    Την απαγόρευση της διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών μεταξύ Νοεμβρίου – Μαρτίου και Ιουλίου – Αυγούστου προβλέπει ο νέος «Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας»...

    «Εφιάλτης» για τον Ευάγγελο Βενιζέλο οι πολιτικές ευθύνες

    Το θέμα των πολιτικών ευθυνών που αποδίδονται στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τους χειρισμούς του γύρω από την λίστα Λαγκάρντ απασχολεί έντονα την Ιπποκράτους. Στο ΠΑΣΟΚ συνειδητοποιούν πως μέρα με την ημέρα διαμορφώνεται  στην κοινή γνώμη η εκτίμηση πως ακόμη κι αν αποδειχτεί περίτρανα ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έχει ποινικές ευθύνες, θα υπάρχει η υπόνοια πως ευθύνεται πολιτικά για αστοχίες ή παραλείψεις που έγιναν σε σχέση με το περίφημο στικάκι όσο εκείνος βρισκόταν στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών.

    Aναζητούνται χαμένα ιδανικά

    Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη


    Αναρωτιέμαι, αν ξεπουλούσαν την πατρίδα μας, όπως την ξεπούλησαν, αν παραχωρούσαν σε «δανειστές» τη δημόσια περιουσία, όπως την παραχώρησαν, αν έκλειναν σχολεία και νοσοκομεία, μαζί με τις βιβλιοθήκες, όπως κλείνουν, αλλά ο μισθός μας δεν άλλαζε, θα είχαμε λόγους να φωνάξουμε;

    Πολιτική και κοινωνική παρακμή

    Του Γιώργου Ν. Οικονόμου*

     Το νεοελληνικό πολιτικό σύστημα και η κοινωνία βυθίζονται συνεχώς σε γενικευμένη παρακμή, χωρίς κάποια ρωγμή αλλαγής και ανάκαμψης. Από την εποχή που ξέσπασε η κρίση το 2008 δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική αλλαγή στους θεσμούς που επέτρεψαν και διευκόλυναν την πορεία προς τον γκρεμό. Ούτε το πολιτικό...

    Το πουλέν του γερμανικού Τύπου

    “ Ποιος τροφοδοτεί από την Ελλάδα με πληροφορίες τον γερμανικό Τύπο, ώστε να επιτίθεται σε βάρος της χώρας μας; ”


    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πετάει σήμερα για τη Γερμανία, όπου θα έχει συνάντηση, αύριο, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο και πολιτική του προϊσταμένη Άνγκελα Μέρκελ. Εκεί, στη Γερμανία, ο Αντώνης Σαμαράς είναι καλεσμένος και θα συμμετάσχει, ως κεντρικός ομιλητής, στο συνέδριο του εκδοτικού οργανισμού Die Welt.

    700.000 αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα

    Αδυνατούν 700.000 οικογένειες να εξασφαλίσουν ένα από τα βασικά στοιχεία αξιοπρεπούς διαβίωσης, το ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ.
     
     Όπως αναφέρει το Έθνος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός με έγγραφό του προς τη Βουλή αποκάλυψε πως η επιχείρηση προχώρησε το 2012 σε 700.000 διακανονισμούς λογαριασμών.

    Δημήτρης Μηλάκας Το στικάκι και ο (συνταξιούχος) πρέσβης

     Δημήτρης Μηλάκας

    Αν όσα υποστηρίζει στην πρότασή του ο ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου σε σχέση με την επονομαζόμενη λίστα Λαγκάρντ αποδειχτούν ακριβή, τότε μάλλον η έρευνα γι’ αυτήν την υπόθεση θα πρέπει να λάβει ακόμη ευρύτερη διάσταση. Με άλλα λόγια, ήταν ο «συνταξιούχος» πρέσβης κ. Κλης ένας από αυτούς που παρέλαβαν την πρώτη λίστα Λαγκάρντ;

    Δημοσιογραφία ή δημόσιες σχέσεις;

    Στο τεύχος 13 του UNFOLLOW, που κυκλοφορεί, εξετάζουμε μια κομβική πλευρά του συστήματος ανισότητας που μαστίζει την Ελλάδα. Περιγράφουμε τεκμηριωμένα πώς άλλο ένα φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ εμφανίζεται και πάλι με το πρόσχημα της «μεταρρύθμισης», στην πραγματικότητα έρχεται να λεηλατήσει τα λαϊκά εισοδήματα, δίχως καμία απολύτως πρόθεση να...

    Εποχές…

    Της Βούλας Δ.

     Η εποχή των ψεμμάτων. Η εποχή της «ετικέτας» και των επωνύμων brands. Η εποχή του έρωτα χωρίς φλερτ. Η εποχή των παχύσαρκων ανθρώπων μπροστά σε λεπτές τηλεοράσεις. Η εποχή των απαιτητικών παιδιών. Η εποχή της ισοπέδωσης των ανθρώπινων αξιών. Η εποχή των ανεξέλεγκτων δανείων. Η εποχή του...

    Ποιος λέει ψέματα; Το Χρηματιστήριο Αθηνών ή το Mega;

    Αυτές τις ημέρες, έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της εταιρίας Τηλέτυπος Α.Ε. (είναι η εταιρία πίσω από το Mega). Ποιο συγκεκριμένα, με την συγκεκριμένη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στη σύναψη δανείου ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ, από την Τηλέτυπος Α.Ε.

    Γνώση που ακριβώς να χτυπήσεις...

    Η μεγαλύτερη μηχανή του πλοίου χάλασε. Οι ιδιοκτήτες του πλοίου στην προσπάθεια τους να την επισκευάσουν φώναξαν τους καλύτερους τεχνικούς του λιμανιού. Ο ένας μετά τον άλλον απέτυχαν να την βάλουν σε λειτουργία.
    Στο τέλος έφτασε ένας ηλικιωμένος άνθρωπος που επισκεύαζε πλοία από τότε που ήτανε μικρό παιδί. Κουβαλούσε μια μεγάλη τσάντα με εργαλεία μαζί του και στρώθηκε αμέσως στη δουλειά. Δύο από τους ιδιοκτήτες του πλοίου τον παρακολουθούσαν την ώρα που επιθεωρούσε την μηχανή, ελπίζοντας να γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να κάνει. Αφού εξέτασε την μηχανή για αρκετή ώρα ο γέρος άνθρωπος, άνοιξε την τσάντα του και έβγαλε...

    Η λίστα και οι σκιές της

    του Γιώργου Λακόπουλου

    Σε αυτή την υπόθεση υπάρχουν αθέατες πλευρές. Η λίστα Λαγκάρντ δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται και θα χρειαστεί έρευνα σε βάθος για να δούμε γιατί από τη στιγμή που προέκυψε συνέβησαν τόσες πολλές αβλεψίες. Ο ένας δεν θυμάται, ο άλλος έχασε, ο τρίτος δεν βρήκε και πάει λέγοντας. Είναι...

    ΣΤΟ ΦΩΣ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΛΙΣΤΕΣ - 4.500 ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΣΕ ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

    Ατελείωτη είναι η δουλεία που περιμένει το ΣΔΟΕ και τους οικονομικούς εισαγγελείς αφού φαίνεται πως το κύμα των Ελλήνων που έστελναν καταθέσεις στο εξωτερικό με σκοπό να αποφύγουν να πληρώσουν φόρος, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς που τα ονόματα τους βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, αφού δύο νέες λίστες με Ελληνες καταθέτες στο εξωτερικό έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

    Στο στόχαστρο τρεις πρώην υπουργοί!

    Η κυβέρνηση υπό την πίεση των εξελίξεων επιθυμεί να αλλάξει την ατζέντα και να βγάλει από το κάδρο τον Βαγγέλη Βενιζέλο και να βάλει νέους πρωταγωνιστές από τα παλιά.

    Τίποτα, από σήμερα αλλάζω φούρνο

    Παραμονή Πρωτοχρονιάς, βραδάκι, κατέβηκα να πάρω μια βασιλόπιττα από το φούρνο της γειτονιάς.

     Βγαίνοντας, έξω από την πόρτα του μαγαζιού, καθισμένο στα σκαλιά, σχεδόν κουβαριασμένο, είδα τον Γιάννη, γείτονα, πρώην βιοτέχνη και νυν άστεγο.

    Σκηνοθεσία η διάσωση της Ελλάδας;

    «Η Γερμανία είναι συνυπεύθυνη για τα δεινά των Ελλήνων. Αντί να βοηθούμε, σκεπτόμαστε το δικό μας συμφέρον. Ήλθε ο καιρός να επιδείξουμε ευσπλαχνία στην Ελλάδα» εκτιμά ο Γερμανός σχολιαστής Χένρικ Μ. Μπρόντερ σε άρθρο του στη σημερινή «Die Welt» με τίτλο «Η διάσωση των Ελλήνων είναι σκηνοθετημένη».

    Επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες

    Ανάσα για τους ελεύθερους επαγγελματίες που λόγω της κρίσης αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, ή να διακόψουν τη δραστηριότητα τους είναι το επίδομα ανεργίας που συζητείται να δοθεί και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

    Περιμένοντας την εξέγερση ...

     Του Κώστα Καπνίση

    “ Η καινούρια χρονιά που ξημέρωσε οφείλει να ανατρέψει όλο το φαύλο σύστημα αλλά αυτό δε μπορεί να γίνει με ευχολόγια, δε μπορεί να γίνει με λόγια του αέρα αλλά με πράξεις ”

    Νέος χρόνος και παλαιός άνθρωπος

    Από μιαν άποψη, την 1η Ιανουαρίου γιορτάζουμε την αιώνια νεότητα του χρόνου. Κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή ο χρόνος γεννιέται –αἰὼν παῖς ἐστι κατά την ηρακλείτειο ρήση. Ο άνθρωπος μεγαλώνει, οι δυνάμεις του υποχωρούν, οι αντιλήψεις του...

    Σε 48 δόσεις και από 80-100 ευρώ το μήνα η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων

     Νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να «φρενάρει» την αλματώδη αύξησή τους και να ενισχύσει τα φορολογικά έσοδα.

     Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δίνει στους φορολογούμενους τη δυνατότητα να πληρώσουν τα χρέη τους σε περισσότερες δόσεις (έως 48) αλλά και μικρότερες ακόμη και της τάξεως των 80 με 100 ευρώ τον μήνα.

    Το 2013 αναμένεται ως έτος κοινωνικών εκρήξεων

    Γράφει ο Μακεδών

    Οι απελπισμένοι θα έχουν απέναντι αυτούς που εξακολουθούν να πιέζουν για διατήρηση των προνομίων τους, που πολλά από αυτά είναι προκλητικά και αποκτήθηκαν με αθέμιτα μέσα
     Οι ευχές από όλους προς όλους δόθηκαν εχθές, τώρα έρχεται η ώρα να δούμε τα πράγματα όπως είναι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να απουσιάσει η αισιοδοξία, κινητήριος μοχλός για πορεία προς τα εμπρός.

    Ποιοι και πόσοι θα κρυφτούν;

    Το Ποντίκι

    Ακούγοντας και διαβάζοντας κάποιος όλα όσα γράφονται και κυκλοφορούν γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ και ξεφεύγοντας από τη φυσιολογική και δικαιολογημένη πρώτη σκέψη (ας πάει κάποιος φυλακή επιτέλους), επιβάλλεται να προσέξει δυο - τρία ακόμη πράγματα:

    Οι πετρελαιάδες, η κυβέρνηση και τα τζάκια

    Βάλια Μπαζού

     Γιατί ξαφνικά η κυβέρνηση και το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακάλυψαν τα αιωρούμενα σωματίδια; Γιατί ξαφνικά το νέφος έγινε πρωτοσέλιδο; Γιατί ξαφνικά όλοι ανεξαιρέτως οι μέχρι σήμερα απόντες που λοιδορούσαν επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις ασχολούνται με την ατμοσφαιρική ρύπανση; Μήπως τους χάλασε η σούπα;

    ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

    Ολόκληρη η κυβέρνηση έχει συναινέσει στην συγκρότηση Προκαταρκτικής (ή Προανακριτικής όπως συνηθίζεται να αποκαλείται) Επιτροπής και επιχειρεί να προχωρήσει στην αυτοκάθαρση θυσιάζοντας σε πρώτη φάση τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΠΑΣΟΚ επί κυβέρνησης Παπανδρέου Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

    Χρόνια Άχρονα!

    Άλλος ένας χρόνος έφυγε. Αν όμως κοιτάξουμε προσεχτικά πίσω και πέρα από το χρόνο που τρέχει ασταμάτητα, υπάρχει ακόμη ένα πανέμορφο παιδί εκεί μέσα μας, που βλέπει τον εαυτό του με έναν τρόπο που αντιστέκεται στον χρόνο και τους περιορισμούς. Ένα παιδί άχρονο! Τι είναι αυτό που έχει κρύψει αυτό το παιδί από τα μάτια μας;

    Εύχομαι όλες οι ελεύθερες ψυχές να βρουν τον δρόμο για την Ιθάκη τους

    Λένε πως τη πρώτη του χρόνου οι άνθρωποι δίνουν τις περισσότερες υποσχέσεις στον εαυτό τους για κάποια αλλαγή που θέλουν κάνουν επάνω τους. Από τη 1η του χρόνου θα σταματήσω να καπνίζω (δεν μπορώ να φανταστώ πόσοι καπνιστές για 1 ή 2 μέρες σταμάτησαν να καπνίζουν και πόσοι το τήρησαν), Θα χάσω τόσα κιλά κοκ. Επειδή η πρωτοχρονιά δεν πέφτει πάντα δευτέρα πρέπει να...

    Γιατί ο Βενιζέλος πρέπει να οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο

    Τα κόμματα της κυβέρνησης προχώρησαν βιαστικά στο αίτημα σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ. Το νέο εφεύρημα «κάθαρσης» που δείχνει Παπακωνσταντίνου, ουσιαστικά βγάζει από το κάδρο των ευθυνών τον Βενιζέλο και βέβαια όλους εκείνους που χειρίστηκαν τη λίστα (του Σαμαρά συμπεριλαμβανομένου).

    Σωτηρία ήταν η Μπέλλου

    Αν ο Σαμαράς δεν είχε γραμμένο με χρυσά γράμματα στο βιογραφικό του ότι ήταν επιτυχημένος διευθυντής σε πιτσαρία, κατά δήλωσή του, αλλά διεύθυνε μαγέρικο, θα ήξερε ότι αν στη χύτρα σφίξεις εκτός από το καπάκι και τη βαλβίδα, η χύτρα εκρήγνυται απροειδοποίητα και απρόβλεπτα.
    Θα ήταν καλύτερα τα πράγματα σήμερα.

    ΓΑΠ friends: Γιατί και πώς ζουν ανάμεσα μας!

    Πιστεύετε ότι ο πρωθυπουργός που έβαλε την Ελλάδα στο Δ.Ν.Τ και τα μνημόνια δεν έχει φίλους πια στην πατρίδα μας; Κάνετε λάθος και θα σας το αποδείξουμε!
    Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στο Facebook και συγκεκριμένα...

    To όπιο του λαού

    Από τον Βασίλη Μπόνιο

    Μας έχουν ταράξει- αμφότεροι- στις νουθεσίες. Ο ένας εκπρόσωπος τουσκοτεινού παρακράτους της μεταπολίτευσης και ο έτερος εκπρόσωπος-μεσίτης του σκοταδισμού.

    Ο Παπούλιας ο οποίος 3 χρόνια συνυπογράφει το αδιέξοδο μακελειό ενός λαού από κοινού με τους αστείους εγχώριους πολιτικάντηδες, αίφνης σήμερα δηλώνει ότι...

    Μαύρο ποδαρικό με μαχαίρι σε μισθούς, συντάξεις, και ακίνητα

    • Πληρώνουν τα συνήθη υποζύγια
    • Αυξάνεται η παρακράτηση φόρου, μειώνονται μισθοί-συντάξεις - Παραδείγματα
    • Ψαλίδι 35% στα ειδικά μισθολόγια και 25% στις ΔΕΚΟ
    • Μαύρα μαντάτα για ιδιοκτήτες ακινήτων
    • Και νέος κατώτερος μισθός από τον Απρίλιο

    Χρόνια πολλά…

     Του Gil-galad


     Είδα σπίτια φυλακές, είδα ματιές αυταρχικές, είδα ανθρώπους σκυθρωπούς, είδα σκουπίδια να ζουν σε βίλες και χαμόγελα να πνίγονται για να ψάξουν στα σκουπίδια. Είδα κορμιά ξαπλωμένα στο δρόμο κι είδα κι αναβάτες να σπέρνουν τον τρόμο.

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ