Οκτωβρίου 2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Η κατάρα των Ελλήνων

    Οι πάντες αναζητούσαν τη λίστα Λαγκάρντ επί μήνες αλλά -τώρα που δημοσιεύτηκε στο HOTDOC- πολλοί δεν την θέλουν πια. Η υπόθεση της δημοσίευσης της λίστας Λαγκάρντ αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το πραγματικό και χρόνιο πρόβλημα της Ελλάδας• που δεν είναι, βέβαια, η χρεοκοπία.

    Η λίστα Λαγκάρντ είναι επί δυο χρόνια στα χέρια δυο πρώην υπουργών Οικονομικών –Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος- που την κρατούν κρυφή.
    Εν τω μεταξύ...

    Πώς στρώθηκε ο δρόμος για τον φασισμό

    pitsirikos.net
    Αν μου ζητούσαν να επιλέξω μια φράση-κλειδί που ακουγόταν πολύ στην Ελλάδα τις προηγούμενες δυο δεκαετίες, δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό: «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική». Ακούστηκε πολλές φορές από χιλιάδες χείλη απλών πολιτών. Μπορεί να την είπες κι εσύ.

    Με την πλάτη στον τοίχο

    Ο Κώστας Σκανδαλίδης σήκωσε το μπαϊράκι του αντάρτικου στο ΠΑΣΟΚ, ζητώντας να μην ψηφιστούν τα μέτρα, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς από το Μαξίμου, χωρίς να κρατά πλέον τα προσχήματα, διακήρυσσε με τελεσίγραφο πως οι διαπραγματεύσεις...

    Συνελήφθη και ο Σπύρος Καρατζαφέρης

    Στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Ψυχικού είναι από εχθές το βράδυ ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης μετά την χθεσινή και απαράδεκτη σύλληψη του. Μετά τις 9 θα μεταβεί στην σήμανση και αργότερα στον εισαγγελέα...

    Διαπραγμάτευση είπατε; Τι, ποιος, που, πότε και με ποιον;

    Η διαπραγμάτευση έλαβε τέλος δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς!
    Η διαπραγμάτευση δεν τελείωσε δήλωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος!

    Υποχρεωτικά μέσω τράπεζας οι συναλλαγές που ξεπερνούν τα 500 ευρώ

    Από την 1η Ιανουαρίου του 2013 οι συναλλαγές που υπερβαίνουν τα 500 ευρώ θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού, πιστωτικές κάρτες ή τραπεζικές επιταγές.

    Κουρουπλής: Θα διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θεοδωρίδης για το άρθρο στην Αυγή

    Την άποψη ότι επίκειται διαγραφή του Νάσου Θεοδωρίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω του άρθρου του στην Αυγή για το έπος του '40 εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος Παναγιώτης Κουρουπλής.

    Φιλοξενούμενος στο Kontra Channel ο κ. Κουρουπλής έκανε την εκτίμηση αυτή μετά από πρόκληση του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος του ζήτησε να σχολιάσει το δημοσίευμα που χαρακτήριζε μύθο το έπος του 1940 και έκανε αναφορά σε λιποταξίες Ελλήνων στρατιωτών από το μέτωπο.

    Μάλιστα η ΝΔ με επίσημη ανακοίνωσή της ζήτησε από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να πάρει επίσημη θέση για το ζήτημα.

    Αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, συνέλαβαν το δημοσιογράφο στη Δροσιά Συνελήφθη ο Κώστας Βαξεβάνης για τη λίστα Λαγκάρντ!

    «Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδωστε», έγραψε πριν λίγα λεπτά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
     Ο Κώστας Βαξεβάνης αποκάλυψε στο περιοδικό «Hot Doc» τα ονόματα των 2.059 προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. 

    Αλ. Τσίπρας> Να ποιους συγκάλυπταν με την απόκρυψη της λίστας

      «Την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια την κυβερνούσαν και την οδήγησε στην κρίση μια μαφία. Η μαφία της οικονομικής, επιχειρηματικής, μιντιακής ολιγαρχίας σε συνεργασία με το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Όμως τούτες τις μέρες, σπάει η ομερτά, σπάει ο νόμος της σιωπής και βγαίνουν στη δημοσιότητα οι λίστες αυτής της οικονομικής, επιχειρηματικής και μιντιακής ολιγαρχίας που προστατεύεται από τους χρεοκοπημένους πολιτικούς, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους,...

    Βαξεβάνης: Είμαι σε φιλικό σπίτι περικυκλωμένος από αστυνομικούς-Την Δευτέρα πάω στην εισαγγελία [βίντεο]

    Ο καταζητούμενος Κώστας Βαξεβάνης μέσα από ένα φιλικό σπίτι στο οποίο βρίσκεται από χθες μιλάει για την δημοσιοποίηση την περιβόητη λίστας Λαγκάρντ αλλά και την προσπάθεια, όπως λέει φίμωσης του δημοσιογραφικού λόγου και της αλήθειας.

    Ο Κώστας Βαξεβάνης που δημοσιοποίησε χθες τη φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ υποστηρίζει ότι ...

    Συνέντευξη του καταζητούμενου Κώστα Βαξεβάνη. Αληθινή η λίστα γι΄αυτό Δένδιας και Σαμαράς πάνε να τον συλλάβουν!

    "Βράδυ δεν καταζητουν ουτε εγκληματίες.Αναζητουν εμένα. Ειναι έξω απ το σπίτι το Γραφειο του Hot Doc ακόμα και φιλικά σπίτια"

    Aυτό έγραψε πριν λίγο στο twitter ο καταζητούμενος......
    Κώστας Βαξεβάνης. Ο Δένδιας και ο Σαμαράς επιβεβαίωσαν με αυτή την κίνηση την γνησιότητα τις λίστας και γελοιοποίησαν για μια ακόμη φορά το χυδαίο και ανυπόληπτο κράτος και την πολιτική συμμορία που...

    Aλλάζει βίαια ο πολιτικός χάρτης

    Υπάρχει μια ημερομηνία στο ημερολόγιο του 2012, η Τρίτη 6 Νοεμβρίου, την οποία οι Ευρωπαίοι για κάποιο λόγο δεν θέλουν να την αντικρύσουν. 
     Κι όμως αυτή η Τρίτη μπορεί να αλλάξει τα πάντα γύρω μας-ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

    Σαμαράς-Βενιζέλος ψάχνουν... 160 θετικές ψήφους για τα επαχθή μέτρα

    Στη Βουλή μεταφέρεται το θρίλερ με τα νέα μέτρα και την εκταμίευση της επόμενης δόσης, με τον Πρωθυπουργό και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να έχουν δώσει εντολή στα κομματικά επιτελεία να πρεσάρουν τους βουλευτές τους ώστε να μην υπάρξουν διαρροές και να «περάσει» το Μνημόνιο 3 αλώβητο.

    Στη Νέα Δημοκρατία έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός, με τον Αντώνη Σαμαρά να ζητά να υπάρξουν...

    Τα «τρανταχτά» ονόματα και τα μυστήρια της κατά Βαξεβάνη λίστας Λαγκάρντ- Άρχισαν οι πρώτες διαψεύσεις


    Σημαντικά ονόματα από τον επιχειρηματικό και τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και διάφορα «μυστήρια» περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ που είδε το φως της δημοσιότητας.

    Στη λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό HOT DOC του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη βλέπουμε επιχειρηματίες όπως ...

    Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ προχωρούν μόνοι τους

    Αποφασισμένος να προχωρήσει στη διακυβέρνηση της χώρας, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, φέρεται ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε περίπτωση που η ΔΗΜ.ΑΡ ψηφίσει τελικά ''παρών'' στην κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα.

    Ο κ. Σαμαράς καταλογίζει υστεροβουλία και κομματικούς μικροϋπολογισμούς στον κ. Κουβέλη ενώ τον θεωρεί υπεύθυνο για...

    Άγριο κράξιμο στον Παπούλια: «Δοσίλογοι να φύγετε απο τη Θεσσαλονίκη»

    ΟΧΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΝΕ
     Έντονες αποδοκιμασίες ξέσπασαν λίγο μετά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Ο κόσμος εξέφρασε την αγανάκτηση του για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και γιούχαρε τους πολιτικούς που βρισκόταν στον....

    20 λεπτά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου υπό το φόβο επεισοδίων και με φήμες για "στρατό" στους δρόμους

    Το νέο “σήριαλ” στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ΕΔ είναι η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, την ερχόμενη Κυριακή ,που αν πιστέψουμε όσα διαρέει η κυβέρνηση θα έχει 20λεπτη διάρκεια.!

    Τα όσα έγιναν πέρυσι στη Θεσσαλονίκη, έριξαν μια κυβέρνηση και αποτέλεσαν την αφορμή για...

    Ισπανοί Αγανακτισμένοι: «Περικύκλωση της Βουλής για τη Δημοκρατία»

    Νέες κινητοποιήσεις με στόχο την περικύκλωση του κτηρίου της Βουλής στη Μαδρίτη έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη και το Σάββατο ομάδες Ισπανών Αγανακτισμένων. «Θα περικυκλώσουμε τη Βουλή όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να επιστρέψει η δημοκρατία» τονίζουν...

    Τιτάνας, σύντομα ο ισχυρότερος υπολογιστής του κόσμου

    Με την ολοκλήρωση μιας σημαντικής αναβάθμισης τις επόμενες εβδομάδες, ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής των ΗΠΑ θα γίνει ο ισχυρότερος του κόσμου.

    Θηλιά για τη ΔΗΜΑΡ το πακέτο των εργασιακών

    Στενεύει ο κλοιός γύρω απ’ τη ΔΗΜΑΡ, καθώς το πακέτο των εργασιακών την πιέζει ασφυκτικά, ωστόσο δείχνει διατεθειμένη να αντιστρέψει την πίεση που της ασκείται προκειμένου για την πολιτική και κομματική της διάσωση.
     Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, μετά...

    Πακέτο διάσωσης των πιστωτών

    Καθώς ακούσαμε την ωμή διατύπωση του εκβιασμού (αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεινάσουμε), είδαμε το παιχνίδι των «διαφωνιών» για τα εργασιακά και την απέλπιδα προσπάθεια αναζήτησης άλλοθι προκειμένου η τρικομματική κυβέρνηση ομοούσια και αδιαίρετη να ψηφίσει τα μέτρα, έφτασε η στιγμή να δούμε (κατάματα)  το πακέτο των μέτρων. Να αντιληφθούμε δηλαδή, πώς και ποιοι… διασώζονται.

    Σαν σήμερα «έφυγε» ο Ζορμπάς

    Αναγνωρίστηκε ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες λογοτέχνες και ως ο περισσότερο μεταφρασμένος παγκοσμίως.

    Ο Νίκος Καζαντζάκης έγινε ευρέως γνωστός μέσω της κινηματογραφικής απόδοσης των έργων του «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» και «Ο Τελευταίος Πειρασμός».

    Καλημέρα...


    Δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

    Η ΔΗΜΑΡ, δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή, τη διάταξη για το νομοσχέδιο των αποκρατικοποιήσεων, αφού αντιτίθεται στη μείωση του ποσοστού του ελληνικού δημοσίου στις ΔΕΚΟ, σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε πριν από λίγο η Κάτια Μακρή, στην εκπομπή της , στον Real fm.

    O τυφώνας Sandy χτύπησε την Κούβα

    Ενισχυμένος μετά το πέρασμά του από τη Τζαμάικα, ο τυφώνας Sandy χτύπησε την Κούβα. Ο τυφώνας σαρώνει τη νοτιοανατολική ακτή της χώρας με σφοδρότατες βροχοπτώσεις και ανέμους ταχύτητας 175 χιλιομέτρων/ώρα. Ο τυφώνας αναβαθμίστηκε στην κατηγορία...

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε το μεγάλο μυστικό της Αλεξάνδριας του Μ.Αλεξάνδρου!

    Οι Ιταλοί αρχαιοαστρονόμοι δρ. Τζούλιο Μάλι και Λουίζα Φέρο του Πολυτεχνείου του Μιλάνο υποστηρίζουν σε πρόσφατη δημοσίευσή τους ότι η αρχαία πόλη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου είχε χτιστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο την ημέρα της γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

    Ο μεγάλος κεντρικός δρόμος της πόλης, η Κανωπική Οδός ή Μέσον Πεδίον, ευθυγραμμίζεται

    Κλειστές και σήμερα οι τράπεζες – Νέα 24ωρη απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων

    Οι τραπεζοϋπάλληλοι μετά τη νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε χθες η ΟΤΟΕ, απεργούν και σήμερα απαιτώντας την απόσυρση της τροπολογίας που προβλέπει την ένταξη των Ταμείων Υγείας τους στον ΕΟΠΥΥ. Σε σχετική ανακοίνωση της...

    Η λίστα Λαγκάρντ «καίει» τον Παπανδρέου!

    Στο κάδρο της λίστας Λαγκάρντ μπαίνει για τα καλά και ο Παπανδρέου μετά τις χθεσινές αναφορές του Παπακωνσταντίνου στη Βουλή, υπό την πίεση των ερωτήσεων του Προκόπη Παυλόπουλου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Το επίμαχο σημείο...

    Goldman Sachs: Η Ελλάδα χρειάζεται νέο "κούρεμα"

      Αμφίβολη χαρακτηρίζει τη βιωσιμότητα της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης, η Goldman Sachs, αν δεν υπάρξει αναπτυξιακή στρατηγική.
    Σε έκθεση με ημερομηνία 19 Οκτωβρίου 2012, ο οίκος "σταθμίζει" τις αποφάσεις των Ευρωπαίων για την τραπεζική ένωση και παραθέτει τις προβλέψεις της για την αγορά κρατικών ομολόγων.

    To laptop των 190 ευρώ έρχεται από την Google και τη Samsung

    H Google ήλπιζε ότι η αποδοχή του κόσμου θα ήταν θερμότερη όταν πρωτοκυκλοφόρησαν τα πρώτα Chromebooks, ωστόσο από ότι φαίνεται η αγορά είτε δεν είναι έτοιμη, είτε δεν ενδιαφέρεται...

    Η θεραπεία για την απληστία! [video]

    Ένα υπέροχο βίντεο από την καλλιτέχνιδα Diddo, στο Άμστερνταμ! Η μόνη μου επισήμανση είναι ότι...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ